Última hora del Pla d'Emergència de l'Ajuntament
Es manté la prohibició d’accedir a la platja, una de les zones que més ha patit els efectes del temporal.

L’Ajuntament de Gavà manté activat en alerta el Pla Municipal de Protecció Civil. El Pla Inuncat es manté en fase d’emergència i indica que el risc per onatge a Gavà es mantindrà moderat fins a les 18 hores d’avui. Pel que fa a intensitat i acumulació de pluja, el risc serà baix fins a les 12 h d’aquest migdia.

Davant d’aquesta situació, i amb l’objectiu, de restablir la normalitat i evitar riscos, es manté la prohibició d’accedir a la platja, una de les zones que més ha patit els efectes del temporal.

Sí que s’obren els parcs i jardins, atès que l’empresa municipal PRESEC ja ha procedit a la senyalització dels arbres malmesos. Per altra banda, els tècnics de l’Ajuntament estan procedint aquest matí a la revisió dels equipaments municipals a l’aire lliure, que es preveu que aquesta tarda tornin a l’activitat.

Per restablir la normalitat el més aviat possible, es manté el reforç dels serveis municipals, com són Policia Municipal i PRESEC, que manté el torn de tarda per procedir a la neteja d’embornals, retirada d’arbres i branques de la via pública, i intervencions de jardineria.

Quant a afectacions a la via pública, es manté el tall del carrer de Sant Pere, a l’altura del núm. 54, per l’esfondrament d’una part de la coberta. També està tallat el carrer dels Teulers amb avinguda de Les Bòbiles, per perill de caiguda d’un arbre, així com el camí de l’Arbret de Baix, al Parc Agrari, una de les zones que també s’ha vist greument afectada pel pas del temporal.

Avui es reforçarà el drenatge de les corredores amb la instal·lació d’una bomba mòbil. L’objectiu és accelerar la sortida d’aigua dels camps de conreu, que segons fonts de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, han perdut el 60% de la collita.

Des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania “que mantingui la prudència ja que encara hi ha zones malmeses, que respecti la prohibició d’accedir a la platja i que faciliti les tasques dels serveis municipals i d’emergència”.