Can Torelló
Can Torelló ja té previst un pla d'usos alternatius

L’Ajuntament de Gavà ha presentat als clubs i les entitats un conjunt d’alternatives per reubicar les activitats que es desenvolupen a Can Torelló, en cas que s’hagi de perllongar el tancament cautelar de la instal·lació. Es tracta d’un “conjunt de solucions preparades per posar en pràctica si l’estudi de detall sobre la contaminació del sòl confirma que aquest equipament esportiu ha de romandre tancat”, segons indica un comunicat del consistori.

Aquest estudi ja s’ha adjudicat a una empresa acreditada per l’Agència de Residus de Catalunya i els treballs “s’iniciaran de manera immediata”. Es preveu que els resultats es  coneguin a finals d’agost o principis de setembre, i serà aleshores quan es determinarà amb tot detall l’abast de la possible contaminació del sòl, l’afectació que pugui haver-hi en els usos de la instal·lació, i les accions necessàries per abordar el problema i adoptar les solucions que s’escaiguin.

La primera de les solucions per a les activitats de Can Torelló és “l’ús del camp de futbol de l’estadi de la Bòbila”, que actualment acull els partits del C.F. Gavà i les activitats del Club d’Atletisme Gavà. Així, “a partir de mitjans de setembre ja es podrà utilitzar el camp de futbol de gespa natural”. En paral·lel, atès que aquesta superfície es podria malmetre pel fet de tenir un ús intensiu, “l’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’instal·lar-hi gespa artificial en cas que sigui necessari”. L’ampliació dels usos del camp de la Bòbila anirà acompanyat de les actuacions necessàries per protegir la pista que l’envolta i així poder compatibilitzar la pràctica intensiva del futbol amb la pràctica de l’atletisme.

Les mesures alternatives a Can Torelló també contemplen “la redistribució dels horaris d’ús del camp de futbol de Can Tintorer”. A més, l’Ajuntament llogarà temporalment instal·lacions privades de futbol 7 per tal de disposar de més opcions. Pel que fa a les activitats de beisbol i softbol, els equips “podran dur a terme els entrenaments a les instal·lacions de Can Sellarès”, i les competicions es disputarien en camps cedits pels ajuntaments de Sant Boi i Viladecans.

Aquestes mesures s’han comunicat al conjunt de clubs afectats, “amb els quals es consensuarà la necessària redistribució d’horaris d’entrenament i competició, establint criteris compartits”.

Aquestes mesures per reubicar els usos de Can Torelló “es prenen davant la possibilitat que aquestes instal·lacions municipals no es puguin utilitzar durant un temps prolongat” arran dels indicis de contaminació del sòl detectats, i a l’espera de conèixer amb detall l’abast del problema. L’Ajuntament “no pot aventurar en aquest moment del procés quines decisions concretes caldrà prendre, la seva durada, el cost i les afectacions que se’n derivin”. El consistori a més “demana comprensió davant d’aquest fet i, sobretot, que no es generin alarmes innecessàries ni es caigui en la imprudència de minimitzar cap risc”.

Aprofitant aquest escenari, l’Ajuntament també manifesta la voluntat de “tirar endavant la creació de la ciutat esportiva, un projecte beneficiós per a la Gavà pel que representarà de millora dels equipaments cívics i esportius i de posicionament estratègic de la ciutat com a referent en l’àmbit esportiu”.