agenda 2030

L’Ajuntament i l’Associació d’Empresaris del Parc Empresarial de Gavà (AEPEG), han presentat als empresaris i empresàries l’Agenda Urbana 2030, que marca, entre altres coses, el full de ruta i els objectius de futur per les activitats econòmiques de la ciutat. Gavà ja era pionera en l’aplicació d’aquesta agenda, però ara s’ha convertit en una de les primeres ciutats de l’estat espanyol que fa una específica per a polígons i activitat empresarial.

L’alcadessa de Gavà, Gemma Badia ha destacat que a la ciutat “ja tenim el pla d’acció i l’hem estat treballant durant més d’un any. Ja hem publicat els objectius que tenim marcats, però és cert que ara, amb l’ajuda de l’AEPEG i d’altres agents econòmics del territori, hem d’acabar de desenvolupar el pla d’acció específic que revertirà en millores als nostres polígons”.

El Pla té 3 eixos bàsics:

• Transformació d’espais: se centra en la neteja i manteniment dels polígons, la recollida de residus, la instal·lació de mobiliari urbà o l’establiment de recorreguts segurs.
• Projectes estratègics: d’una banda, fa referència a la mobilitat sostenible (arribada de transport públic, creació de carrils bici, instal·lació de punts de càrrega de patinets…) i, de l’altra, en la creació d’una comunitat energètica.
• Dinamització i comunicació: remarca la importància del treball en xarxa, també fora de Gavà, entre la comunitat empresarial i amb les administracions.

Segons Gemma Badia, “els nostres polígons necessiten una empenta en molts sentits, i penso que és molt interessant que hi hagi aquesta associació (AEPEG), que ara mateix ja representa a una part nombrosa dels nostres empresaris, però que estaria molt bé que tingués encara més coixí. Crec que la representativitat és molt útil de cara a dialogar amb les diferents administracions. En aquest sentit, aprofitem que existeix aquesta associació per tal de poder tirar endavant l’Agenda 2030”.

El projecte en principi ha comptat d’entrada amb la col·laboració d’unes 30 empreses, que van respondre una enquesta que ha servit de punt de partida per establir necessitats i objectius, i també per marcar els eixos que s’han presentat a la trobada. Al Parc Empresarial de Gavà hi ha 300 empreses i, a tota la ciutat, 1500. L’alcaldessa va deixar clar que aquest “és un bon punt d’inici, un bon camí que hem de continuar fins al 2030 i que, a més, recull compromisos i accions concretes que revertiran en la millora dels nostres polígons. Volem que la gent es trobi molt còmoda amb l’activitat econòmica de la ciutat i que vinguin més, que els que estan es quedin i que trobin el seu lloc preferit a Gavà”.