El programa
El programa "L'alcaldessa al barri" va tornar a Can Tintorer, Can Pere Bori i Can Tries

L’Ajuntament té previst, a la tardor, posar en marxa un procés participatiu en què la ciutadania aporti les seves propostes al futur projecte de reforma integral de la zona al voltant de l’avinguda Eramrpunyà, una actuació per la qual ja hi ha consignada una partida. L’alcaldessa, Raquel Sánchez, ho va explicar en el decurs de la trobada amb el veïnat dels barris de Can Tintorer, Can Pere Bori i Can Tries emmarcada en el programa “L’alcaldessa al barri” que va tenir lloc ahir a la tarda al pati de l’Institut de Bruguers.

“Tenim previst abordar una reforma integral de tota l’avinguda d’Eramprunyà, una via molt important de la nostra ciutat amb molta densitat de població que presenta problemes de mobilitat, d’aparcament, d’il·luminació i aixecament de voreres, entre altres deficiències” va anunciar l’alcaldessa. Un projecte pel qual es vol tenir la col·laboració de la ciutadania “d’aquí a uns mesos cap al setembre u octubre iniciarem un procés participatiu perquè volem l’aportació dels veïns i les veïnes que després servirà per que els tècnics, els arquitectes i els urbanistes elaborin el projecte final” va explicar l’alcaldessa.

La participació ciutadana es podrà fer a través de la pagina web de l’Ajuntament, la plataforma Gavà participa, Gavà decideix, trobades ciutadanes i inclòs passejades per l’avinguda per veure que es el que falla, que funciona i que no. L’Ajuntament, va explicar Raquel Sánchez, ja té reservada una partida econòmica per a iniciar el procés d’aquest projecte.

En el decurs de la trobada “L’alcaldessa al barri” els assistents van estar molt participatius i van fer arribar a Raquel Sánchez un seguit de problemes i deficiències així com peticions i suggeriments per millorar el dia a dia en Can Tintorer, Can Pere Bori i Can Tries.

La brutícia de carrers, les deposicions dels gossos, el mal estat del paviment d’alguns carrers de Can Tintorer que provoca situacions de perill per als vianants, l’incivisme, la proliferació de rates i paneroles, la petició del servei del Bicibox i l’arranjament de carrers a Can Tries van ser alguns dels temes plantejats. L’alcaldessa i la tinenta d’alcalde i regidora de barri de Can Tintorer, Can Tries i Can Pere Bori, Rosa Maria Fernández, van respondre les qüestions plantejades i van prendre nota per intentar posar solució a algunes de les situacions exposades.

En la trobada també van sorgir temes generals com la posada en marxa de la campanya de senyalització que l’Ajuntament està fent per donar a conèixer les limitacions de circular a 30 km per hora a les vies urbanes. Una acció que unida al projecte de transformació de la C-245 en una via urbana té, entre altres objectius, que la ciutadania deixi el vehicle privat per anar per la ciutat i es desplaci a peu o en bicicleta. També es va anunciar que en unes setmanes s’aprovarà l’ordenança que reguli la utilització dels patinets a la via publica i es va produir un intens debat sobre el projecte del Pla de Ponent entre veïnat que està en contra i l’alcaldessa. Raquel Sánchez va explicar el projecte remarcant els avantatges que per a la ciutat reportarà Gavà Ponent i es va passar el vídeo que es va presentar fa unes setmanes als mitjans de comunicació.