L'alcaldessa de Begues amb representants de l'executiva de Junts i el portaveu municipal, Isidre Casas
L'alcaldessa de Begues amb representants de l'executiva de Junts i el portaveu municipal, Isidre Casas

L’alcaldessa de Begues, Mercè Esteve i Pi ha visitat aquest matí la Fira d’Espàrrecs invitada pels seus companys de l’executiva local de Junts. L’alcaldessa ha assegurat que “es un motiu il·lusió després d’aquesta aturada de dos anys poder recuperar allò que ens identifica, sobretot a Gavà”. Mercè Esteve ha recordat que té família a Gavà i “el meu avi conreava aquestes terres i recordo de petitona que venia al camp i participava de la Fira”.

L’alcaldessa de Begues ha afirmat contundent que “90 anys no son pocs i 90 anys s’ha de fer valdre, crec que avui és un dia molt important per Gavà” i ha remarcat el fet que significa “posar en valor aquest element que ens identifica com és l’espàrrec. Estem situats a la comarca del Baix Llobregat, al Parc Agrari, son uns valors afegits el Parc Agrari i la comarca del Baix Llobregat, la comarca de les oportunitats. Però també d’oportunitats de protegir el que és la nostra agricultura, el nostre patrimoni i la nostra cultura. Gavà em sap molt i no podeu deixar perdre, al contrari cada vegada es té que reforçar més aquesta Fira”.

El portaveu del grup municipal de Junts per Gavà, Isidre Casas, també va manifestar la seva satisfacció “per tornar a gaudir de la Fira d’Espàrrecs després de dos anys molt durs” i va felicitar a la Cooperativa Agropecuària i a la pagesia “per la feina que fan, per posar-la en valor amb aquesta Fira”. Casas va fer una crida als responsables polítics de totes les institucions per tal que ajudin a resoldre les demandes de la pagesia per poder fer la seva feina en condicions, unes demandes “que la pagesia fa molts i molts anys que es demanen, concretament el tema de les infraestructures hidràuliques, cal ajudar-los i fer possible que aquesta Fira continui si pot ser 90 anys mes”.

El portaveu de Junts en l’Ajuntament també va voler felicitar a l’Agrupació de Restauradors “la part gastronomia de la Fira que cada any va creient i que posen en valor el producte estrella de la fira, l’espàrrec”.