Trobada de l'alcaldessa amb el veïnat a la Diagonal
Trobada de l'alcaldessa amb el veïnat a la Diagonal

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va mantenir ahir a la tarda una trobada amb el veïnat dels barris de les Bòbiles, Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa per conèixer de primera mà les millores que es podrien fer a l’espai públic. La trobada va tenir lloc a l’avinguda Diagonal i s’emmarca en el programa “L’alcaldessa als barris”. “Des de que sóc alcaldessa m’agrada desplaçar-me als barris, parlar amb el veïnat, intercanviar opinions i escoltar els vostres suggeriments i demandes i les dels comerciants de la zona “ va explicar l’alcaldessa.

Sánchez va aprofitar l’ocasió per informar dels projectes que d’aquest a la zona que s’han inclòs en la nova edició del programa participatiu Junts fem barri. “Hem acabat la primera fase de recollida de propostes i, ara, d’aquí uns dies s’obrirà el període de votacions, que es podrà fer a través de diferents vies per tal que tota la ciutadania triï, els projectes definitius que s’executaran”. Els projectes del sector Bòbiles, Diagonal, Les Colomeres i Santa Teresa proposats són un parc infantil a la plaça Sant Martí amb instal·lació de jocs infantils adaptats i plantació d’arbrat, sombrejat de la zona de jocs de l’avinguda Diagonal, retirada dels pals de llum del sector de les Colomeres i instal·lació de jardineria i mobiliari a la plaça de Francesc Macià.

Després d’aquesta introducció de l’alcaldessa, que estava acompanyada per la regidora del barri, Gemma Badia, va prendre la paraula el veïnat que va participar molt activament. Van traslladar a l’alcaldessa la necessitat de millores en temes de jardinera, seguretat viària, especialment en l’excés de velocitat a l’avinguda Diagonal, carrer de Sant Lluís i accés a Ca n’Espinós, d’aparcament sobretot a les immediacions del col·legi Santo Àngel i de la presencia de paneroles. També es van queixar del soroll que provoca el jovent amb les seves activitats al parc del Mil·lenni durant l’època estiuenca.

L’alcaldessa va anunciar que l’Ajuntament va adquirir un radar mòbil per intentar controlar l’excés de velocitat en els punts negres de la ciutat i que hi ha en marxa campanyes per evitar al presència de paneroles. “Prenem nota, però també és cert que bona part de les qüestions que s’han plantejat fan referència amb l’incivisme. Tots hem de ser conscients que, per millorar la convivència i el dia a dia, cal desterrar certs comportaments que repercuteixen en la qualitat de vida de la col·lectivitat. Nosaltres fem campanyes però és necessaria la implicació de tothom, és un treball col·lectiu”.