Miquel Domènech va rebre el guardó de mans de l'alcaldessa
Miquel Domènech va rebre el guardó de mans de l'alcaldessa

L’auditori Marc Grau va acollir, per segon any consecutiu la Nit de l’Esport, una iniciativa que arribava a la cinquena edició i que va servir per reconèixer la feina i els darrers mèrits obtinguts pels clubs, esportistes i tècnics de Gavà durant aquest any o aquesta temporada esportiva. També es va premiar la millor iniciativa que promou uns hàbits fisicoesportius saludables i de superació personal i les que fomenten la inclusió o demostren compromís social.

En concret es va lliurar 62 guardons individuals i d’equips en l’apartat estrictament esportiu. Pel que fa al guardó de l’apartat esport, salut i natura va recaure en el projecte d’unió entre barris de Gavà mitjançant una activitat física saludable impulsat per les associacions de veïns de Can Tries, Ca n’Espinós, Bruguers i l’UME. El premi al millor compromís social i inclusió va ser enguany pel Futbol Sala Gavà i el Club Esportiu de Pàdel Adaptat de Catalunya.

El guardó al millor esportista va ser el colofó a una Nit de l’Esport que va omplir les grades de l’Auditori Marc Grau i va recaure en l’atleta del Club Atletisme Gavà, Miquel Domènech. Domènech ha estat aquesta temporada Campió de Catalunya absolut en pista coberta 800 metres, doble medallista Catalunya Sub-23 en aire lliure, 5è d’Espanya Promesa en 800 metres, cub-campió d’Espanya universitari en 800 metres…Domènech al recollir el premi va mostrar-se sorprès per la distinció. “No tinc res preparat. Moltes gràcies pel premi i res tornaré a estar aquí l’any que ve”, va ser les seves primeres paraules. Domènech va explicar que per a ell la temporada finalitzarà el 31 d’agost en què participarà en el Campionat d’Espanya Absolut.

Els altres finalistes van ser l’atleta Paul McGrath, el futbolista Jandro Orellana, el jugador de FS Gavà Pol Belmonte, l’entrenador del FS Gavà David Mendoza, el jugador del Club Sala Tr3s, Toni González i Patrícia Llabrés única jugadora de voleibol de la ciutat que juga a la Lliga Iberdrola amb el Club Voleibol Logroño i és component de la selecció espanyola.

L’alcaldessa, Raquel Sánchez, va agrair a tots el seu esforç i dedicació en els diferents esports i disciplines i va recordar la importància de la pràctica de l’esport. “Jo com alcaldessa he de dir que l’esport no només té beneficis individuals sinó que va més enllà: té beneficis per a la ciutat. Té beneficis perquè és un reflex del grau de civisme, del grau de civilització, del grau de modernitat d’una ciutat. La relació que tenim amb l’esport en definitiva també ens defineix”. L’alcaldessa va aprofitar també per destacar la importància d’apostar per “l’esport femení” i “per l’esport inclusiu” i va felicitar al Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya “perquè heu de ser un referent del que significa la superació personal”.

La cinquena Nit de l’Esport de Gavà va comptar amb una actuació de l’escola de dansa Le Bal sota la direcció de Roser Navarro i el seu grup juvenil i va servir també per la presentació oficial de dues noves entitats esportives: el Club Cicliste Ratpenat i el Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya.