laura zurriaga

104.000 seguidors són els que ara mateix té la Laura Zurriaga al compte d’Instagram @croquetadexocolata, un canal on elabora tota mena de receptes dolces i saludables. Ja fa temps que el perfil no para de créixer, i no és casualitat. La Laura hi ha invertit cada vegada més temps i diners a millorar-lo, i d’això se n’ha adonat l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, que l’han nominada als Premis Zapping, uns guardons que premien els continguts audiovisuals de qualitat. El 6 de març sabrem si @croquetadexocolata s’enduu el guardó en la categoria de millor iniciativa a la xarxa. La Laura Zurriaga assegura que “no m’ho esperava gens, de fet, a mi m’ho van dir, no me n’havia ni adonat, ni m’havien enviat cap missatge ni res. Una seguidora em va enviar una captura de pantalla dient-me que estava nominada als premis Zapping i ni sabia què eren! En aquell moment em vaig posar a buscar i vaig veure que hi ha gent molt important i vaig pensar: ‘no entenc res, però benvingut sigui’”.

També al març, concretament el dia 7, la Laura publicarà el seu primer llibre de receptes, en el qual ha estat treballant durant tot un any. S’anomena “Dolços sanots” i tothom que el vulgui ja el pot adquirir, en prevenda, des del mateix compte d’Instagram. És un llibre de receptes que no porten sucre ni gluten en general, tot i que tenen una introducció al principi en la que la Laura explica el que és per a ella la rebosteria saludable: “crec que hi ha un concepte molt erroni amb la rebosteria saludable, i a mi m’agrada explicar-lo i dir, per exemple, que menjar-te un dònut també està molt bé. Depèn de la situació en què estiguis, és més sa que et mengis aquest dònut que no que t’aguantis, no te’l mengis i vagis a prendre una poma només. Aleshores, faig aquesta introducció i dono alternatives, a mi m’agrada dir que és un llibre en el qual pots adaptar receptes”.

I per si la nominació als Premis Zapping i el primer llibre no fossin suficients, la Laura té encara un altre motiu per estar ben orgullosa: la nova cuina des d’on fa totes les receptes, un espai pensat per poder gravar-hi còmodament i que fa ben poc ha inaugurat, després de gairebé un any de reformes. Continguts de qualitat en català i molts projectes en marxa, és la recepta de l’èxit de la Laura Zurriaga. El 23 d’abril, Sant Jordi, estarà signant “Dolços sanots” a Barcelona, i espera poder-ho fer també a Gavà, la seva ciutat.