Les entitats dedicades a la cooperació surten al carrer
Les entitats dedicades a la cooperació surten al carrer

La present edició del GavàMón ha viscut un cap de setmana intens amb diverses activitats. Entre les propostes programades s’ha recuperat la mostra d’entitats de cooperació on, durant tot el dissabte, prop d’una desena d’associacions i ONG’s van donar-se cita al passeig de Joan Maragall per fer arribar la seva tasca i objectius a la ciutadania i organitzar diferents activitats lúdiques i de sensibilització com ara jocs, tallers de cuina, contacontes o una batucada.

L’Alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va voler compartir un estona amb totes elles per saber detalls del seu funcionament i destacar la importància de la seva feina. Per a Badia “cal mostrar la seva tasca i existència, perquè, tot i que venim de mesos molt difícils amb la pandèmia on les prioritats han estat altres, està bé que recuperin el protagonisme que mereixen i mostrar que Gavà és una ciutat solidària. Totes aquestes associacions s’ocupen d’ajudar a altres països en vies de desenvolupament i entre els grups de població més colpejats hi ha les dones, que dissortadament són objecte d’abusos, i per això cal tenir-les en compte és essencial”.

Altres activitats del GavàMón

Durant el cap de setmana, també s’han projectat dues pel·lícules a l’Espai Maragall: “Adú”, divendres i “The Mauritanian”, diumenge. Dissabte a la tarda es va celebrar una taula rodona sobre el Sàhara i els drets humans organitzada per ACAPS Gavà-Viladecans que va comptar amb la participació de Martí Olivella, de Novac; Abidin Bucharaya, representant del Frente Polisario a Catalunya; Toni Guirao, president de la Federació Acaps de Catalunya i Aziza Brahim, cantant. Aquesta darrera, nascuda a Tinduf i considerada una de les persones més rellevants dintre de la cultura i la causa saharahui, també va oferir un concert a la nit.

La tinenta d’alcaldessa de Benestar, Marta Zamorano, es va referir a la importància d’aquest certament que “permet fer visibles totes aquestes desigualtats al món i promoure la cooperació, un valor essencial al voltant del qual seguirem treballant des de l’Ajuntament”.

D’altra banda es va poder visitar l’exposició de fotografies sobre els camps de refugiats sahrauís, a l’Espai Maragall.