Les escoles de dansa reclamen la reobertura

Les escoles de dansa de tot Catalunya han decidit unir-se per reclamar la reobertura. Recordem que aquests centres s’han vist obligats a cessar l’activitat en compliment de les restriccions anti-Covid decretades pel govern de la Generalitat davant el rebrot del virus.

A la nostra ciutat, entre d’altres, l’Aula de Dansa defensa que “la dansa no només és segura, sinó que cura, la i és font de salut i benestar” i es mostren “indignades” per les mesures ja que es reivindiquen com “activitat docent”. També refermen que “s’han complert, en tot moment, totes les mesures de seguretat implementades i que no consta que hi hagi hagut cap brot a cap Escola de Dansa Autoritzada de tot Catalunya”.

El sector exigeix també “un pla d’ajudes directes i línies de subvencions accessibles a tots els professionals de la docència de la dansa, directors de centres de dansa i empreses perquè es pugui cobrir un percentatge de la facturació, lloguers, nòmines, etc”.

El col·lectiu reclama “una pronunciació concreta i clara” per al sector i ha convocat, per a dilluns 9 de novembre, una concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, a les 10 del matí, amb el lema “La dansa és un servei essencial”.

La manifestació demana vestir de negre, mascareta, distància i que els professionals i estudiants portin el seu calçat de dansa.