Les havaneres posen el punt i final a la Festa Major més esperada
Les havaneres posen el punt i final a la Festa Major més esperada

Com es tradició, les havaneres del grup local dels Gats Vells va posar, anit, el punt i final a la Festa Major de Gavà, una celebració que per fi s’ha pogut gaudir de manera plena després dels dos anys de restriccions derivades de la crisi sanitària del coronavirus. En aquesta ocasió també es va recuperar el rom cremat que van preparar els integrants de la Companyia General del Foc.

El recital va tenir lloc a la Torre Lluc, espai on, només una estona abans, va culminar el Xerinolis, amb la participació de l’Agrupació de Gegants i Gegantons, l’AEiG Roc del Migdia, els Bastoners, la Companyia General del Foc, Sonaquetomba, l’Eplai El Mamut, l’Esbart Dansaire Brugués, els Grallers l’Anguila i els Castellers. Aquests últims van aixecar un pilar de 4 en record a Carles Artola, el president de la colla que, dissortadament ens deixava el passat 24 de juny.

El cercavila va comptar també amb la participació d’alumnat i pares i mares del col·legi Joan Salamero, els quals, dins el projecte de la “setmana de cultura popular” que han realitzat durant el curs, van dissenyar algunes figures que també van passejar durant la tarda.

Finalment la Pepa, de la Companyia General del Foc va sortir per remullar tothom.

L’alcaldessa Gemma Badia, qui també va participar d’aquest acte, destacava “la vitalitat i implicació de les nostres entitats de cultura popular que són part essencial de la nostra Festa Major així com “el moment emotiu que hem viscut amb l’homenatge a Carles Artola, a qui trobem a faltar”.

Badia, qui ha viscut aquesta festa per primera vegada com alcaldessa, destacava “el gran ambient que ha inundat tots els espais de la ciutat amb diversitat d’activitats per a tots els gustos i edats i amb una gran participació ciutadana, la qual cosa demostra que, després de l’època de pandèmia tan dura que hem patit, la gent, i jo m’hi incloc, tenia moltes ganes de tornar sortir al carrer i de gaudir”.

Així mateix, ahir al vespre també va tenir lloc la vetllada de “Dansa al fresca” amb la participació de les escoles i centres de dansa de la ciutat i altres convidats. Es tracta d’una altra de les propostes recuperades després de la pandèmia i organitzada pels Amics de la Dansa, que va aplegar un bon nombre de públic a l’Auditori Marc Grau del Parc del Mil·lenni.