Les perruqueries, en peu de guerra
S'ha fet una concentració davant de l'Ajuntament

Un vintena de perruqueries de Gavà, s’han sumat al tancament nacional del sector convocat per la plataforma Creer en Nosotros per demanar la baixada de l’IVA del 21% al 10%

A nivell local, moltes d’elles han organitzat també una concentració davant de l’Ajuntament per fer visibles la seves reivindicacions ja que, segons precisa Maribel Estrada, de la perruqueria Dinàmic, “ho estem passant molt malament”.

L’Alcaldessa Raquel Sánchez, acompanyada dels tinents d’alcalde, Jordi Tort i Ester Zamorano, han volgut també mostrar el seu suport a un sector que assegura “la pandèmia ens ha tocat de mort” i calculen que “amb la crisi sanitària, un 40% dels negocis hauran de tancar per sempre perquè no podran suportar la situació”.

Maribel Estrada diu que “si bé és cert que el greuge de l’IVA ja ens afectava abans, ara amb la pandèmia, la situació s’ha agreujat ja que tenim molta menys feina. Pensa que la no fa sortides, ni tampoc se celebren esdeveniments com casaments o comunions, per contra les nostres despeses s’han incrementat perquè hem hagut d’invertir en mesures de protecció i desinfecció”.

Creer en Nosotros, que acull tant perruqueries com centres d’estètica de tot l’Estat, té per objectiu aconseguir que el Govern espanyol rebaixi aquest impost que consideren “totalment abusiu i desproporcionat per a un servei essencial”. En aquest sentit, el col·lectiu ha organitzat per avui nombroses concentracions a Espanya.