L’Hospital de Viladecans recupera la seva font

Aquest dilluns, l’Hospital de Viladecans ha celebrat la Diada de Sant Jordi amb diferents activitats, entre les quals ha destacat la posada en marxa definitiva de l’emblemàtica font situada davant la porta principal del centre, que ha estat recuperada gràcies a la iniciativa d’una plataforma de professionals de l’hospital i la col·laboració ciutadana.

A partir d’ara, l’estructura circular de la font resta delimitada per les roses que han estat plantades per professionals del centre com a cloenda simbòlica del procés de recuperació de la font.

D’aquesta forma culmina un projecte que únicament pretenia “aconseguir que la font tornés a funcionar semblant-se el més possible al seu estat original, de manera que en puguin gaudir tots els ciutadans”, tal i com ha destacat el Dr. Miquel Martínez, un dels membres de la plataforma “Salvem la font”.

La font de l’Hospital de Viladecans va estar en funcionament des de l’obertura del centre com a Hospital de Sant Llorenç l’any 1953 fins al final de la dècada dels 80. La recuperació de la instal·lació ha estat sufragada amb els ingressos obtiguts per la plataforma “Salvem la font”, integrada per uns 25 professionals del centre, amb l’organització de diferents activitats, com ara la venda de samarretes, loteria, caminades i concerts populars.

La novetat d’aquest any en la celebració de Sant Jordi a l’Hospital de Viladecans ha estat la plantada de roses a càrrec de ciutadans i professionals del centre a diferents espais verds del recinte. Així una trentena de rosers s’han plantat durant tot el matí en diferents zones del centre amb la col·laboració de l’empresa Clece.

PUBLICITAT