Lidia Richard
Lidia Richard (segona per la dreta), ahir en l'actuació de l'esbart a l'acte institucional de la Diada

 

L’Esbart Brugués té nova presidenta. Es tracta de Lidia Richard, que ja va participar ahir de fet en l’actuació que l’entitat va oferir en el marc de l’acte institucional de la Diada que va organitzar l’Ajuntament a la plaça Josep Tarradellas. Richard ens ha explicat que un dels seus principals objectius ara com a presidenta és “concentrar-me en fomentar les incorporacions a l’esbart, ja que fa temps que no hi ha incorporacions noves. Vull potenciar les incorporacions de de baix, des del grups infantils i juvenils”.

Richard ha explicat que “el Joan Martí em va proposar com a presidenta a la Junta que vam fer fa uns tres mesos, al juny, i primer t’ho prens amb il·lusió però després amb responsabilitat perquè veus que tota la gent que ha estat abans que jo és gent amb molta experiència i molt recorregut. Jo amb 20 anys no tinc aquest bagatge, però poc a poc aniré fent tot el que pugui”.

Actualment a l’esbart són entre 15 i 20 ballarins, tot i que “per actuacions especials, com per exemple “Els pastorets”, es crida a gent de tota la vida i tothom està encantat de participar”. Precisament a propòsit de la representació clàssica de l’esbart, Richard té clar que ““Els pastorets” és una obra molt consolidada, és una cosa que funciona i jo crec que no he de ficar la mà allà, crec que haig de concentrar-me en altres coses que no funcionen tant i no tocar el que sí que funciona”.

Entre aquests aspectes que no funcionen tan bé, Richard menciona “la gestió interna i aquestes coses sobre les que s’ha d’estar molt atent, jo soc una persona molt organitzada i ja tinc el meu Excel amb tots els avisos, simplement es necessita una persona que estigui al cas de tot”.

Richard es va mostrar “molt contenta” d’haver pogut participar en l’acte de la Diada: “És un acte molt solemne, com sempre. No és que sigui un dia molt alegre, però ho afrontem amb molta il·lusió perquè és un dia molt especial”.