Llibre dedicat al policia de Gavà abatut al tiroteig del tanatori
Alfonso Hinojosa, autor del llibre. (Foto: Pablo Miranzo)

Alfonso Hinojosa és policia local a Gavà però també conrea l’art d’escriure i acaba de publicar “Los policías también lloran”, una novel·la negra amb la qual vol retre homenatge al seu company Antonio López qui va morir en acte de servei el 6 de juliol del 2017 durant el tiroteig de davant del tanatori, on també va resultar ferit d’un tret a la cama un altre policia.

L’obra, segons precisa Hinojosa, “barreja realitat i ficció, ja que arrenca amb aquell trist succés, però a partir d’aquí, es relata tota una història on se succeeixen salts en el temps i es presenta el desenllaç que a mi m’hauria agradat i no el que va passar en realitat”. Així, el llibre està narrat en primera persona amb un policia com a protagonista que emprèn una recerca paral·lela a la dels Mossos d’Esquadra per esclarir tots els fets.

Per a Hinojosa el llibre “és colpidor perquè va afectar profundament a tot el cos” i a ell en particular perquè explica que “López era un amic d’infantesa amb el qual vaig coincidir també en un equip de futbol juvenil”.

Imatge dels funerals de López.

Alfonso Hinojosa, que es defineix com un amant de la lectura, l’escriptura i també de la música diu que aquestes aficions li serveixen “per desconnectar” i que al calaix del seu escriptori té altres textos “pendents de publicar”. En els seus escrits el món policial hi és sempre present i, aquest darrer treball autoeditat amb 100 exemplars, assegura que “està tenint força èxit i ja quasi els he venut tots”. Anteriorment aquest policia local ja va abordar la crònica negra amb 4 títols més.

El propi Hinojosa s’encarrega de distribuir l’obra i facilita el seu mòbil, que és el 691545140, per a totes les persones que estiguin interessades a comprar el llibre.

Podeu escoltar l’entrevista sencera feta a Ràdio Gavà a Alfonso Hinojosa aquí.