Ple Municipal
L’oposició pregunta en el Ple Municipal sobre aspectes relacionats amb l’aeroport

Els cinc grups polítics que conformen l’oposició en el Ple Municipal varen aprofitar ahir el torn de precs i preguntes del plenari del mes de gener per interessar-se sobre diversos aspectes relacionats amb l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), principal partit de l’oposició, va preguntar “per què es prohibeix la participació de tècnics de les entitats veïnals al Grup Tècnic de Reducció del Soroll (GTTR), per poder estar al cas directament del que s’hi discuteix i decideix, o se’ls impedeix d’assistir a reunions amb els responsables d’AENA com la mantinguda el 27 de gener amb Maurici Lucena”. Albert Massana, portaveu dels republicans, es queixa de que “la resposta que ens han donat és que hi ha una ordre interministerial que no deixa que hi hagi representació veïnal, però és que és precisament això el que estem preguntant, per què no se’l hi deixa, creiem que ara que el PSC està en el govern haurien de tenir mà per tal que aquests tècnics sí que puguin entrar, uns tècnics que són gent experta, com ara pilots, i son gent del barri que han de tenir veu”.

El grup municipal de Ciutadans, Partido de la Ciudadanía (Cs) va preguntar precisament sobre el contingut d’aquesta reunió amb Lucena si es va parlar del Pla Director en el que s’està treballant actualment, i si el govern té previst convocar una reunió amb els veïns i els grups de l’oposició per informar sobre el que es va dir en aquesta reunió. Segons Miguel Ángel Ibáñez, portaveu de la formació taronja, “l’equip de govern va dir que era una reunió política i nosaltres ens hem pogut assabentar que en aquella reunió hi havia quatre enginyers aeronàutics titulats superiors i també la tècnica de l’OMSA, així que ens preguntem perquè no podien anar dos tècnics qualificats, però de la seva resposta no hem tret res en clar”.

En relació a la mateixa reunió del dia 27, Podemos (PODEMOS) va formular també no una sinó dues preguntes: d’una banda, van preguntar quines van ser les aportacions que va realitzar l’equip de govern al Pla Director de l’aeroport; d’altra banda, van preguntar quina creu el govern que és la millor solució respecte a l’ampliació de l’aeroport. Miguel Herrera, portaveu de la formació morada, explica que en la seva resposta “ens han explicat que ells no estan contemplant cap opció perquè encara no els han plantejat res, no obstant ens hauria agradat que ens diguessin quina és la visió que ells tenen respecte a aquest tema, i com que no hem obtingut cap resposta en aquest sentit llavors ens emplacem als propers mesos per veure com van les reunions que està mantingut l’Ajuntament amb el director de l’aeroport”.

Junts per Gavà (JUNTS) va optar per formular un prec en relació a l’observatori mediambiental engegat recentment per la societat civil. El prec demana que “l’Ajuntament de Gavà doni suport explícit a l’observatori, donant-li cabuda amb les modificacions legals oportunes als estatuts vigents”. Isidre Casas, portaveu de Junts per Gavà, ha explicat que “la resposta en principi ha estat que ho han passat al secretari per estudiar els temes legals, i si bé és cert que aquest observatori com a tal no té entitat jurídica, en aquest cas el que s’està demanant és un recolzament explícit i amb això ja n’hi hauria prou, crec que és el gest que hauria de fer aquest Ajuntament i que probablement el veurem per part de l’Ajuntament de Castelldefels”.

Per últim, el Partit Popular (PP) va formular un prec demanant al govern municipal que “un representant de l’Observatori Intermunicipal de Medi Ambient i Relacions amb l’Aeroport de Barcelona sigui convocat a les reunions en les que participi l’Ajuntament de Gavà en matèria aeronàutica per conèixer directament el seu contingut, per consensuar posicionaments i per crear plantejaments comuns sempre en defensa dels interessos del territori”. Segons Mónica Parés, portaveu popular, “ens han contestat que hi ha comissions en les que està l’Ajuntament i no estan els veïns, i d’altres en les que estan els veïns i no està l’Ajuntament, i per tant no s’ha acceptat el nostre prec”.