Luca Rossi

En el món ciclista de la nostra zona es coneix a “la poma” com el circuit tradicional circular que surt de Gavà, puja a Begues, segueix per Avinyonet del Penedès, baixa a Sant Pere de Ribes, passa per Sitges i torna a Gavà. En total: uns 80 quilòmetres. Doncs bé, Luca Rossi ha decidit assumir el repte de fer aquesta “poma” en bicicleta quatre vegades, unes 12 hores a dalt de les rodes, per donar visibilitat a la Síndrome de Cohen, que és una malaltia minoritària de caràcter neurològic, relacionada amb l’espectre autista, que pateix el seu fill.

“Jo no he fet mai 300 quilòmetres en bici, m’he apropat però no he arribat mai, així que he decidit preparar-me per fer aquestes quatre “pomes” per donar visibilitat a la malaltia minoritària que pateix el meu fill Massi, que representa una discapacitat intel·lectual”.

Al contrari que els anteriors reptes que havia fet Luca, tots en diumenge, aquest el farà un dissabte 4 de juny, i per això espera que s’uneixi més gent de l’habitual. Tothom que vulgui participar en aquest recorregut està convidat, no fa falta fer “la poma” les quatre vegades que farà Luca, cadascú pot fer el tram que vulgui, tenint en compte a més que “aquest circuit no és com pujar i baixar a Begues diverses vegades, que és el que havia fet abans i pel qual molta gent no està preparada, sinó que és molt més apte per a un ventall molt més ampli de ciclistes. De fet, una “poma” són uns 80 quilòmetres amb 1.000 metres de desnivell, i això ho pot fer gairebé qualsevol ciclista”.

Com que el circuit és circular es pot fer en dos sentits, i Luca el farà sentit Begues. La sortida serà a les 05:30 hores a la glorieta de Gavà on dona inici la carretera de pujada a Begues, on hi ha la benzinera BP. Les quatre “pomes” es faran totes en aquest mateix sentit “sobretot per un tema d’infraestructura, ja que a Begues tindrem un vehicle, ens donarà recolzament Cal Delaida amb assortiment de fruites, i també ens donaran recolzament la pastisseria La Trufa i altres empreses de Gavà”. Luca, però, vol destacar el suport que rep d’una en concret, Art Bike de Castelldefels, ja que “de manera gratuïta sempre es cuiden de la mecànica de la meva bici i m’aporten aliments energètics per aconseguir els meus reptes, sempre han estat al meu costat”.

Aquest repte arriba desprès de que Luca va haver de descartar el que tenia previst pel passat 3 d’abril, que consistia en fer un “Everesting”, és a dir, pujar i baixar a Begues 26 vegades per assolir un desnivell de 8.849 metres com el que té l’Everest.