Luca Rossi és gavanenc i pare de bessons. Un d’ells pateix una malaltia minoritària de caràcter neurològic, relacionada mb l’espectre autista, anomenada Síndrome de Cohen. Per tal de fer visible aquesta dolència de la qual “a l’Hospital Sant Joan de Déu ens han dit que fins ara només hi ha un o dos casos a tota Espanya”, Luca ha superat el repte que es va proposar ara fa una mesos: pujar i baixar en bicicleta 10 vegades de Gavà a Begues.

Al darrere d’aquest gest no hi ha cap intenció de recaptar diners, el mateix Luca ens comenta que “molta gent m’ha preguntat si hi ha un número de compte, però no va per aquí el repte, jo sempre dic que si algú vol posar diners que els doni a Sant Joan de Déu”. Ell només vol posar sobre la taula el debat de les malalties minoritàries: “Máximo, el meu fill, no és gens violent, però per exemple en un restaurant potser es posa a cridar de sobte, i llavors hi ha gent que li sembla simpàtic i riu, i gent que se sent incòmoda”.

Luca ha volgut “conscienciar a la gent de que existeixen persones que no disposen del llenguatge que tenim nosaltres ni la psicomotricitat d’un ésser humà dels anomenats normals, la gent s’ha d’adonar que vivim amb moltes persones que no són iguals i que hauríem d’acceptar els diferents comportaments de tothom, ja sigui un infant o una persona major”.

Luca no va estar sol en camp moment ja que molts altres ciclistes el van acompanyar en alguna de les sèries, cosa que agraeix de tot cor perquè assegura “em fa sentir que hi ha molta gent que vol canviar tot això i que millorem com a éssers humans, em fa sentir molt bé tot aquest recolzament”.