Lucrecia
Lucrecia, en un moment de la lectura del seu pregó

Lucrecia va donar ahir el tret de sortida a la Festa Major de Sant Pere 2021 amb la lectura del tradicional pregó, que va tenir lloc al Parc de la Torre Lluc. La cantant cubana, acompanyada a l’escenari per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va voler transmetre un clar missatge amb el seu pregó: “El més important que hem après amb aquesta pandèmia és a re-harmonitzar les diferències. Cuidem el més preuat que tenim, que és la vida. Així que: visca la cultura segura, que regni sempre l’alegria de viure, i visca la Festa Major de Gavà”.

Passaven 15 minuts de les 9 de la nit quan Lucrecia i Sánchez van pujar a l’escenari. L’alcaldessa va ser la primera en prendre la paraula per assegurar que es sentia “molt emocionada de poder tornar a celebrar la nostra Festa Major, encara amb limitacions, però la podem tornar a celebrar després d’uns mesos molt complicats en els que Gavà ha estat, com sempre, un exemple de comportament”.

L’alcaldessa va demanar al públic que gaudeixi “de totes les activitats, que hi ha moltes i en diferents formats”, però sobretot que “gaudiu amb civisme i amb consciència”. Sánchez feia referència així al fet que, a partir d’avui, està permès treure’s la mascareta en espais a l’aire lliure sempre que les condicions ho permetin: “tenim aquest alliberament parcial de les mascaretes, però no ens oblidem que estem encara enmig d’aquesta pandèmia i, per tant, hem de continuar mantenint els esforços per tal de no donar passos enrere”.

Fet aquest advertiment, l’alcaldessa va convidar a tota la ciutadania a aprofitar aquests dies de Festa Major: “Aprofiteu per passejar, aprofiteu per veure als amics, per trobar-vos amb la família, per gaudir d’aquesta cultura que ha estat amagada tants i tants mesos”.

Lucrecia
Raquel Sánchez va adreçar unes paraules als assistents

Després va prendre la paraula Lucrecia, amb un pregó carregat d’il·lusió i d’optimisme: “Indubtablement, avui és un gran dia de celebració perquè inaugurem, després d’un any i mig, la Festa Major de Gavà. Tornen les tradicions als pobles d’Espanya. La Festa Major és compromís institucional, trobada de família i amics, alegria, cultura, entreteniment, i també és font de treball”.

La cantant va assegurar que en aquest any de pandèmia ha après “la importància de la família, l’exemple de disciplina i d’amor que ens han donat els nostres infants, i l’empatia de la societat i la importància de la salut per poder gaudir de la vida i poder treballar”.