GastroGavà

GastroGavà ha organitzat en la seva edició 2023 tres tallers gastronòmics en locals destacats de la restauració gavanenca, que estan inclosos en la programació del Temps d’Espàrrecs. Aquestes activitats ensenyen als i les participants els secrets dels cuiners i cuineres per treballar el producte estrella de l’horta local, l’espàrrec, compartit amb pageses i pagesos de la nostra ciutat.

El primer d’aquests tallers va tenir lloc ahir, 25 d’abril, al restaurant Major 36. El xef Manel Armengol va obrir les portes de la seva cuina a un grapat de gavanencs i gavanenques amb moltes ganes d’aprendre a preparar una de les seves receptes. Va ser una recepta nova que ha elaborat amb motiu de la Fira d’Espàrrecs d’enguany: una pasta de full planxada molt cruixent, amb espàrrecs planxats, salsa bearnesa i salmó fumat. Era la primera vegada que tenia tanta gent a la cuina, i va qualificar l’experiència de molt bona. “Al final, si fas una recepta que ja tens apamada i no té massa complicació, la gent respon”, va afirmar. “Ha de ser un plat fàcil, que engresqui a la gent per poder-lo fer a casa. Jo estic encantat de la vida”.

I la gent va respondre. La majoria coneixia al Manel Armengol i el Major 36, i es van mostrar encantats de poder-lo veure en acció. Segons els i les alumnes, la part més complicada del plat era la salsa, però tothom es va animar a provar de fer-lo a casa; més quan el van tastar acompanyat d’un Pisco Sour.

El fet d’obrir les cuines dels restaurants gavanencs respon a l’objectiu de promocionar encara més l’espàrrec. Segons Manel Armengol, “si vas a Sant Climent, passa amb les cireres, si vas a Sant Boi, passa amb les carxofes… cada poble té la seva senya d’identitat amb el producte del parc agrari que li toca. Aquí ja fa molt de temps que, quan entrem en l’època de l’espàrrec, es reactiva tot: s’acosta la fira, fas receptes, fotos… tots ens posem una miqueta en marxa per donar-li visibilitat al nostre producte, i això està molt bé”. La imatge del plat està penjada a l’Instagram del Major 36, a l’abast de tota aquella persona que vulgui veure el resultat final.

Propers tallers de GastroGavà

  • Dimecres 3 de maig de 18 a 19.30 h. – Taller a Sunset Pastisseria

Iván Amores és un dels emprenedors gastronòmics que fan de Gavà una ciutat de referència al Baix Llobregat. Amb el Sunset Burger, Sunset Pastisseria i Sunset Cafè, han creat un triangle de restauració perfecte. Al taller ens ensenyarà com fusiona l’Espàrrec amb el salat i el dolç.

  • Dijous 4 de maig de 18 a 19.30 h. – Taller a El Forn Restaurant

Sara Martínez és una de les xefs amb més talent de Gavà, agafant la cuina tradicional i fusionant les seves receptes amb tècniques actuals. En temporada, l’Espàrrec de Gavà és un dels seus ingredients preferits i ens ho explicarà en aquest taller.

La inscripció es pot fer a firaesparrecs.cat. El preu de l’activitat és de 6 €, en concepte de producte i degustació, i el pagament es fa al mateix restaurant el dia del taller.