Malcriaos Brewing

Gabriel Paris i Álex Lebron són dos joves gavanencs que han creat Malcriaos Brewing, petita iniciativa local dedicada a la fabricació de la cervesa artesana. La cervesa, tal i com ens ha explicat Paris, es va començar a fabricar “com gairebé totes les cerveses artesanes, amb unes olles casolanes, però ara ja emprem uns equips amb més volum, més automàtics, i òbviament a més gran escala”. De fet, “la cuina de casa se’ns quedava petita i vam traslladar-nos a un garatge que hem condicionat i on, per descomptat, no entra ni surt cap vehicle, només hi som nosaltres”.

Les matèries primes per fabricar la cervesa “es poden aconseguir en el mercat amb facilitat, això no és cap problema, però la cervesa és un producte que, tant si el fas per tu mateix com si el fas a gran escala, ha de ser qualitat sí o sí, així que només comprem matèries primes d’alta qualitat”.

A l’actualitat hi ha sis varietats de la Malcriaos Brewing: La Consentida, La Cariñosa, La Amarga, El Patrón, La Confinada y La Amorosa. “Totes tenen la seva complexitat i les seves característiques pròpies”, ens indica Paris, que a la vegada destaca que “ara mateix, entre les cerveses artesanals les més consumides en el món sencer són les que juguen molt amb el llúpol, que són les típiques que tenen un sabor fort causat pel fet que el llúpol s’afegeix en fred, és a dir, no durant el procés de cocció sinó després en la fermentació, i això fa que la cervesa sigui molt aromàtica i que, quan la prens, sentis de cop el sabor a cítric, o a terra, o a fruit, depenent del llúpol que triïs per fer-la”.

Les varietats negra i belga “no són molt populars entre els consumidors espanyols, però cada vegada hi ha més residents europeus a Espanya que sí que tenen aquesta cultura de beure aquest tipus de cerveses, són cerveses que van entrant poc a poc i per això les hem inclòs en el nostre catàleg”.

De moment el format que han escollit és el conegut com a “quinto” ja que “ara mateix estem donant-li forma al projecte i, al cap i a la fi, les persones que les consumeixen les estan provant i ens donen la seva opinió. Una vegada que donem el salt a una producció més grans, aquestes cerveses artesanals es presenten en formats com el terç o el mig litre i això és el que farem”.