manifestació a Gavà per la posada en llibertat de la Manada
La concentració va incloure la lectura d'un manifest i crics de “YoSiTeCreo"

Prop d’un centenar de persones es van concentrar davant les portes de l’Ajuntament, divendres a la tarda, per protestar per la polèmica resolució de l’Audiència de Navarra de deixar en llibertat provisional els membres de ‘la Manada’, condemnats per l’agressió sexual en grup a una jove durant les festes de San Fermin, a Pamplona. La concentració va incloure la lectura d’un manifest i crits amb la consigna “No és no” y “YoSiTeCreo”.

Els assistents van expressar, d’aquesta manera, la indignació per aquesta nova decisió polèmica del sistema judicial, que anteriorment ja havia rebaixat les peticions de l’acusació i havia condemnat els acusats a només nou anys de presó, en considerar que els fets jutjats no van ser una violació sinó un abús. La presidenta de l’Associació de Dones Clara Campoamor, Carme Garcia, va assegurar que el tema de “la Manada” és la “punta de l’iceberg” que denota “el patriarcat a través dels jutges que ens tracten com a ciutadanes de segona. Estem totalment desprotegides” .

Per a l’alcaldessa, Raquel Sánchez, l’Audiència de Navarra ha fet “una interpretació absolutament patriarcal i masclista del que és el codi penal. Atenent a la normativa podrien haver adoptat la resolució de prorrogar la presó provisional”. L’alcaldessa va assegurar que “és important que ens sumem a aquestes concentracions i que reclamem la modificació de les lleis que corresponguin per lluitar contra les injustícies més brutals que pateixen les dones. I sobretot, el més important, és que tots els professionals que intervenen en un procés de violència masclista o de violència de gènere tinguin la formació i la sensibilitat necessària per tal de poder avaluar i fer un seguiment i acompanyament de les víctimes en aquests processos”.

Finalment Raquel Sánchez va insistir en la necessitat de tirar endavant el Pacte d’Estats contra la Violència de Gènere “que aplica i demana aquesta mena de mesures. Crec que és important perquè no es repeteixen sentències i resolucions com aquestes”.