escola pública

La coordinadora d’AMPAS de Gavà va convocar ahir, 2 de març, una manifestació de reivindicació de l’escola pública que va tenir una bona participació per part de la comunitat educativa. El motiu principal era protestar contra la retallada de línies, que a Gavà afecta dues d’I3. La presidenta de la coordinadora, Elena Flores, va dir que “l’escola és un servei públic, no es poden retallar més línies a Gavà, si no, ens quedarem sota mínims. L’escola pública no pot desaparèixer de la nostra ciutat, si s’han de baixar ràtios, que es baixin”.

La manifestació, que comptava amb el suport del sindicat CGT, va sortir des de les diferents escoles públiques gavanenques i va confluir a la plaça de Josep Tarradellas, on es van llegir dos manifestos: primer un elaborat pels i les alumnes de batxillerat i després el de la coordinadora d’AMPAS. “L’educació que es dona a l’escola pública, a nivell humà i social, és molt important”, explica Flores; “no oblidem que és un dret de tothom, l’escola no pot ser mai un negoci”. La presidenta de l’entitat organitzadora afegeix que “ho hem intentat a tot arreu: síndic de greuges, departament d’ensenyament (que encara no ens ha contestat), ajuntament… hem picat a totes les portes possibles per intentar revertir aquesta situació. Hem aconseguit, per una vegada, anar tota la comunitat educativa junta: professorat, famílies, escoles, ajuntament… Estem en una línia d’unió per aquesta lluita, que serà dura”.

Sobre la reunió mantinguda amb l’alcaldessa, manifesta que “va ser una trobada molt agradable, la veritat. Vam veure després unes declaracions molt valentes, que agraïm molt des de la Coordinadora. Vam parlar del futur també, perquè a les famílies se les ha d’escoltar i hem de treballar d’una manera coordinada”.

Les consignes de la manifestació va anar acompanyades de la percussió del grup Set de ritmes. El dijous 9 de març hi ha prevista una assemblea de tota la comunitat educativa, on definiran quines són les línies a seguir.

escola pública