Marató de cinema de terror 2019
Regan, la nena amb el dimoni a dins.

L’Espai Maragall acollirà aquest divendres un sessió doble de cinema de terror amb motiu del Castaween. Les projeccions donaran inici a les 20 hores i la primera pel·lícula que podrem veure és “El cementerio de animales” una adaptació de la novel·la d’Stephen King dirigida pel tàndem format per Kevin Kölsch i Dennis Widmyer. La cinta, no recomanada per a menors de 12 anys, relata la història del Dr. Louis Creed (Jason Clarke) qui es muda amb la seva esposa Rachel (Amy Seimetz) i els seus dos fills petits de Boston al Maine rural. Prop de la seva nova casa, descobreixen un misteriós cementiri dedicat a difuntes mascotes, amagat en el profund del bosc. Quan la tragèdia els colpeja, Louis recorre al seu veí Jud Crandall (John Lithgow), que sembla conèixer els secrets que amaga aquest bosc. Serà llavors quan es produeixi una perillosa reacció en cadena que deslligarà un mal insondable amb horribles conseqüències.

 

Tot seguit, es passarà un clàssic: l’“Exorcista”, una cinta que tot i datar del 1973 segueix essent una pel·lícula que fa molta por.

El film relata la història de Regan, una nena de dotze anys, que és víctima de fenòmens paranormals. La seva mare, atemorida, després de sotmetre la seva filla a múltiples anàlisis mèdiques que no ofereixen cap resultat, acudeix a un sacerdot amb estudis de psiquiatria. Aquest està convençut que el mal no és físic sinó espiritual.

La cinta de terror de William Friedkin va impactar al públic de l’època provocant, fins i tot, desmais. Per a molts, és considerada com una de les més terrorífiques de tots els temps i ha esdevingut una obra mestra del terror que va acabar convertint-se en la pel·lícula més taquillera del gènere.