Marea Pensionista

Marea Pensionista de Gavà prepara una concentració per la primera quinzena de juny davant de l’Ajuntament de Gavà. La intenció és, segons el portaveu de l’entitat, Manuel Francisco Sandoval, “seguir lluitant per les 10 reivindicacions del nostre decàleg ja que fins ara només s’han aconseguit dues d’elles i la pandèmia no ha fet altra cosa que agreujar la situació. Volem sobretot conscienciar a la gent de que cal seguir lluitant, volem que cadascú expliqui al seu barri el que està passant amb aquesta pandèmia”.

Sandoval creu que la pandèmia del coronavirus ha posat de relleu problemàtiques que ells porten molt de temps denunciant. Per exemple, cita la qüestió de “les residències d’avis, de fet fa temps vam fer una xerrada amb experts a la qual va venir poca gent. També fa temps que parlàvem de les ajudes de viudetat, ara ha millorat una mica el tema però segueix sent un problema que està vigent a l’actualitat”.

La intenció de l’entitat és “fer una concentració estàtica davant l’Ajuntament de Gavà, que altres Marees faran al davant dels seus respectius ajuntaments, que duraria com a màxim 15 minuts i que es faria amb tota probabilitat en algun moment de la primera quinzena de juny. Cada persona estarà a una distància aproximada de dos metres i portarà un petit cartell amb diferents reivindicacions com ara l’exigència de pensions mínimes o pensions públiques”. A més, Sandoval ens revela que, “com que els moviments socials són una eina important que hem de fer servir en qualsevol moment, he trucat a alguns moviments socials de Gavà que s’han constituït fa poc temps per mirar si volen recolzar-nos en aquesta concentració. De moment, un d’aquests moviments ja m’ha confirmat que recolzaran aquesta iniciativa”.

Mentre ha durat el confinament, l’entitat ha volgut mantenir viu el contacte entre els seus membres tot imitant de manera virtual la iniciativa que porten a terme cada dilluns “i que anomenem “los lunes al sol”, consistent en fer una concentració cada dilluns al matí per exigir que les pensions siguin públiques i  per demanar també que es compleixin les altres nou mesures del nostre decàleg habitual de reivindicacions”. El que han fet, doncs, són “videoconferències setmanals per tal que tothom que vulgui intervenir pugui fer-ho per continuar amb la tasca que fem de manera testimonial i virtual”.

Les videoconferències, que s’han portat a terme en diverses divisions locals de Marea Pensionista arreu de Catalunya, s’han fet utilitzant Skype i Sandoval les anomena “Plaça Universitat Skype”. A les videoconferències hi ha hagut una mitjana d’entre 12 i 13 participants per sessió, i la intenció era òbviament “mantenir viu l’esperit del moviment, no podem abaixar la guàrdia perquè la situació ara és pitjor ja que la pandèmia ha deixat al descobert tot el que de cruel s’ha fet fins ara”.