Nova mobilització en defensa de les pensions públiques

Marea Pensionista de Gavà fa una crida a participar, aquest dilluns, en la manifestació en defensa de les pensions públiques dignes a Barcelona que partirà, a les 10.30 hores, de la plaça de la Catedral i seguirà amb una marxa fins la plaça Sant Jaume. la protesta es fa a aprofitant la molt probable presentació a la Comissió Europea, el proper mes de juliol, del producte Paneuropeo de Pensions Individuals, en forma de Reglament. Això, segons explica la Coordinadora en un comunicat “implica l’obligat compliment per part dels estats membres d’un producte que implica un increment del desgravament fiscal i una promoció per part dels estats dels plans de pensions individuals, la qual cosa xoca frontalment amb el manteniment del Sistema Públic de Pensions”.

Des de Marea Pensionista de Gavà Manuel Francisco Sandoval “la Unió Europea aposta clarament per un empobriment del Sistema Públic de Pensions en favor dels plans privats, que afavoriran a la població de major poder adquisitiu”, raó per la qual, “volem presentar als ajuntaments un text perquè aquests rebutgin aquesta mesura europea que coincideix i reforça la posició contrària a les pensions públiques del Govern del Partit Popular”.

Per a Sandoval, “la mesura vol afavorir que les companyies d’assegurança, de capital risc i els bancs puguin agafar 700 mil milions d’euros de tota Europa per fer el que per nosaltres suposaria una veritable desgràcia”.

La coordinadora precisa que “aquest reglament, que entraria en vigor l’any 2020, és un atac als sistemes públics de pensions. El que passa és que al nostre país hi ha un Govern totalment escorat a la dreta, amb una pressió de les entitats financeres que volen que s’agilitzi això. La Comissió Europea vol legislar perquè els ciutadans es facin plans de pensions seguint instruccions del Banc Mundial i del Fons Monetari Internacional”.

Des de la Coordinadora precisen que “Europa es decanta pels plans privats perquè els sistemes públics aniran cada vegada a menys. Això forma part d’una política global de destrucció del públic. És el discurs que el públic no funciona, que funciona millor el privat, i quan falla el privat, se socialitzen les pèrdues i privatitzen els beneficis”.

Marea Pensionista avança que hi haurà una nova mobilització el proper 30 d’abril.