residus
En marxa la segona fase del nou model de recollida i gestió de residus

Des del passat 16 de setembre està en marxa a Gavà la segona fase del nou model de recollida i gestió de residus. Aquesta etapa implica, entre d’altres accions, la presència de dos informadors que estaran entre els mesos d’octubre i gener “perquè la informació és molt important i ells informaran a la gent en cas que tinguin algun dubte problema”, segons Gemma Badia, que és tinenta d’alcalde d’Espai Públic de l’Ajuntament de Gavà. En la mateixa línia l’Ajuntament “habilitarà un número de telèfon, el 900 66 33 88, on volem que participi la gent que tingui algun dubte, suggeriment, o proposta, estem oberts a escoltar”.

El nou model implica la substitució dels antics contenidors per altres de més capacitat. En aquest sentit, Badia apunta que “potser a la gent li sorprèn la grandària dels contenidors d’orgànica però és que el nostre objectiu és facilitar el reciclatge i que la gent sigui cada cop més conscient, que recicli més, que pugui ser reductora de tot allò que pugui generar residus”.

La tinenta d’alcalde recorda a més que “realment el camí és anar cap el residu zero, l’ideal seria que el contenidor de resta desaparegués o que fos molt més petit, hem de ser conscients que hem de separar i que hem de portar a les àrees de recollida una quantitat cada cop menor per assolir un nivell exigit de reciclatge que ens permeti ser una ciutat sostenible que s’encamina cap aquest futur d’exigència en la cura del medi ambient i la sostenibilitat”.

En aquesta segona fase també està previst “facilitar la recollida selectiva a casa amb un kit que podran trobar a diversos punts d’informació de la ciutat i també a l’OAC dins l’Ajuntament, un kit que consisteix en unes bosses de ràfia que permeten poder separar a casa per colors, i això no només fa més fàcil i amable el fet de reciclar sinó que també ho fa més estètic”.