Companyia General del Foc
Matí passat per aigua amb la Companyia General del Foc

La Companyia General del Foc ha canviat aquest matí el foc per l’aigua per mullar a tothom que ho ha volgut. De fet, l’entitat ha estrenat el Cercavila d’aigua, que vindria a ser la versió aquàtica del Correfoc i que ha sortit a les 11:30h. del Parc de la Torre Lluc, ha pssat pels carrers Salvador Lluc, Sant Pere, Rectoria, i ha acabat a la plaça de l’Església.

Aquí no s’ha acabat el matí passat per aigua, ja que llavors a la mateixa plaça de l’Església ha tingut lloc una guerra d’aigua on hi han participat la Pepa i els seus amics i on tothom ha acabat bastant xop.

Ramon Llonch, president de la Companyia General del Foc, ens ha explicat que les activitats d’aquest matí “les aboquem totes a la gent que no li agrada el foc, no exactament als infants ja que als infants al final els agrada l’aigua però també el foc, llavors el que volem aquí és captar a la gent que no li agrada la Companyia perquè ens relaciona directament amb el foc, que sí que és el nostre punt fort però així poden veure que no només som foc, així intentem atreure a tota la gent que puguem”.

A la tarda i al vespre, però, els que sí són amants del foc tindran la seva ració anual de festa: a les 20:00h. la Tabalada amb inici al parc de la Torre Lluc; a les 21:15h. el Correfoc infantil al passeig Maragall; i a les 21:25h. el Correfoc de dracs i adults amb inici al mateix passeig Maragall. Aquestes són, segons Llong, les activitats que marquen “el nostre ADN, és a dir, el foc i la gresca nocturna”.

Totes aquestes activitats tindran un protagonista molt especial: el Brumot, que enguany compleix 20 anys. Llonch ha destacat que el més important dels 20 anys del Brumot és “no només tenir un drac que compleixi 20 anys, sinó a sobre que hagi estat actiu els 20 anys, i és que dracs de 20 anys n’hi ha molts però dracs que els 20 anys hagin estat actius amb un mínim de sortides n’hi ha pocs, i el Brumot és un d’aquests dracs”.

Entre totes les activitats que organitza avui, la Companyia General del Foc mourà més de 500 persones, de les quals prop d’un centenar pertanyen a l’entitat gavanenca.