Joan Martínez, Síndic Municipal de Greuges de Gavà

Com cada any, la sindicatura ha de presentar el resultat de les actuacions de l’exercici anterior, aquest, la de l’any 2020. No ha estat un any d’alegries, no hem pogut atendre els nostres ciutadans durant més de sis mesos. El setembre ja estàvem en condicions de poder parlar amb totes les persones i escoltar les seves queixes.

Hi ha hagut un increment de consultes, algunes d’elles per situacions que estaven generant les normatives Covid-19, i que no hi podíem fer res, només esperar que passessin i veure després com quedaven.

Altres, accions sobre la sanitat, serveis socials, urbanisme, manca de resposta, i queixes sobre situacions entre particulars.

Hem enviat a altres administracions les queixes que ens arribaven i que pertanyien al síndic de greuges de Catalunya, a algun altre municipi i, fins i tot, a altres entitats.

Ens alegra que més persones coneguin la figura de la Sindicatura Municipal de Greuges de Gavà i que vinguin a visitar-nos i presentar les seves queixes. Aquesta memòria podeu consultar-la a www.gavaciutat.cat.

Cal seguir insistint a la ciutadania que usin la Sindicatura com a fet democràtic de la defensa dels nostres drets. Però també hem d’incidir en el coneixement de les normatives, especialment si patim una caiguda en la via pública motivada pel mal estat de les voreres, esglaons, escales metàl·liques, etc. Recordin que cal trucar a la Policia Municipal perquè faci l’informe del fet; això ens servirà per presentar la reclamació, si fos necessària.