Mercat Art Jove
Aspecte del Mercat d'Art Jove, aquesta tarda

Entre les novetats d’aquest any del Mercat de Sant Nicasi destaca la celebració del Mercat d’Art Jove a la plaça de Batista i Roca, annexa al propi Mercat de Sant Nicasi que es desplega al llarg de la Rambla de Gavà. Aquest espai serveix de plataforma expositiva de les creacions artístiques dels joves de la ciutat entre 16 i 35 anys. En concret hi participen 19 artistes que poden exposar el seu art… i també vendre’l, per descomptat.

Una d’aquestes joves és la Verónica Pérez, de nom artístic Kodamachu. La Verónica fa il·lustracions amb aquarel·la “totalment artesanals, fetes a mà, i també tinc olis”. La principal temàtica que tracta Kodamachu és “animalista, de fet la meva principal font d’inspiració és la natura i els animals, l’ecosistema en general”.

Al costat de la parada de Verónica s’hi estaven l’Alicia Valx i la Laura Cuervo. A la seva paradeta presentaven “una selecció de prints que hem fet en els darrers mesos, adhesius per decorar qualsevol cosa, i bosses de tela, tot amb els nostres dissenys originals”.

Pels no iniciats, un print és “una impressió en molta qualitat d’un dibuix original, i per distribuir més l’obra es fan moltes unitats tot i que es tracta de tirades limitades i curtes”.

L’Alicia i la Laura habitualment utilitzen tècniques digitals per les seves obres, tot i que també empren pintura i bolígraf. La seva producció artística “es centra en la figura, habitualment el que fem són personatges, ens agrada posar el focus en la composició i en elements que expliquin una història, encara que també ens agraden les imatges poètiques i les anècdotes”.

L’horari del Mercat d’Art Jove és el mateix que el del Mercat de Sant Nicasi, és a dir, avui dissabte 11 i demà diumenge des de les 11:00 hores i fins les 21:00 hores.