Mercat de Sant Nicasi
Badia, en una de les paradetes del Mercat de Sant Nicasi

La Festa Major d’Hivern de Gavà recupera el tradicional Mercat de Sant Nicasi després de la suspensió al 2020 a causa de la pandèmia. Aquest important punt clau de la Festa Major està ubicat, com és habitual, a la Rambla de Gavà i es pot visitar avui dissabte 11 i demà diumenge 12, entre les 11:00 i les 21:00 hores.

Hi participen una vintena de comerços locals que ofereixen als visitants la possibilitat d’adquirir els regals de Nadal a partir de diverses opcions i productes de proximitat.

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, s’ho ha atansat i s’ha declarat “molt contenta veient que el mercat està molt viu, és un matí dissabte viu a Gavà que és exactament el que volem, que hi hagi activitat, que la gent pugui passejar i comprar, i això és el que s’està aconseguint amb aquest Mercat de Sant Nicasi”.

Badia també ha volgut posar de manifest que aquest Mercat torna a celebrar-se després de la pausa de l’any passat: “Estem molt contents de poder fer una activitat més o menys normal. És veritat que hi ha restriccions, i que s’ha de portar mascareta en llocs on hi ha molta gent, però és el que recomanen els autoritats i l’activitat està sent molt positiva”.

Badia, per cert, visitava el Mercat de Sant Nicasi desoprés de passar-se pel Passeig Maragall, on els membres de l’Associació de Veïns Àngela Roca han organitzat la seva (també) tradicional festa amb música i xocolatada popular.

Mercat de Sant Nicasi
Xocolatada al Passeig Maragall, cortesia dels veïns d’Àngela Roca

El Mercat de Sant Nicasi està dissenyat com l’espai nadalenc per excel·lència per dinamitzar les compres als eixos comercials i potenciar la visibilitat al comerç del municipi, i l’Ajuntament el complementa amb un ampli programa d’activitats. Entre aquestes activitats, i com a novetat enguany amb l’objectiu de dinamitzar la participació del públic assistent, s’ha organitzat un concurs fotogràfic a Instagram que atorgarà 100€ a la fotografia que millor acompleixi els criteris de bellesa, qualitat i originalitat.

Un dels participants en aquesta edició del Mercat de Sant Nicasi és José Antonio Gómez. Ell és muntador de diorames de Playmobil, i a la seva paradeta trobem justament això, “ninots de Playmobil de tota mena, antics i moderns, així com accessoris i peces de tot tipus, hi ha una mica de tot”.

Precisament ell és el responsable del pessebre de Playmobil que es pot visitar al Museu de Gavà. La idea no és nova, ja que Gómez tenia una botiga a Gavà on cada any feia aquest pessebre. Però “desgraciadament vam haver de tancar la botiga, així que vam parlar amb l’Ajuntament per veure si podíem fer el pessebre i una petita exposició, i aquest és el resultat, una recreació del que hi ha en un pessebre tradicional i un vitrall on mostrarem l’evolució dels oficis des de la Prehistòria fins ara”.

També hi és en aquest Mercat de Nadal l’Agrupació de Restauradors de Gavà. El seu president, Josep Maria Lluch, ens ha explicat que la seva presència aquí “és una tradició i és una mica el colofó del que fem al llarg de tot l’any, ens agrada per descomptat col·laborar amb la Festa Major d’Hivern. A més, aprofitem per ensenyar el que fem a l’associació, tant als ciutadans com als restauradors que encara no formen part de l’entitat”.

Enguany, a més, també informen a la població del sopar solidari que organitzen en benefici de La Marató de TV3, dedicada enguany a les malalties mentals.

Mercat de Sant Nicasi
Aspecte del Mercat de Sant Nicasi, aquest matí