mercat-pages-2

mercat-pages-2L’Alcaldessa no ha volgut deixar l’oportunitat de comprar al Mercat de Pagès en en el seu primer dia.

Estrena del Mercat de Pagès

Cada dimarts al matí, des d’avui, el parc de la Torre Lluc acull diverses parades de venda de fruites i verdures de la zona agrícola de Gavà

Aquest dimarts s’ha posat en marxa El Mercat de Pagès setmanal de Gavà. La iniciativa que en el seu primer dia ja ha atret l’interès de molts vianants és fruit del conveni signat entre l’Ajuntament i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, i pretén promoure un nou sistema de comercialització que afavoreixi l’activitat agrària i el consum del producte de proximitat sota la marca “Producte FRESC del Parc Agrari del Baix Llobregat”. El vicepresident de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Salvador Barri, ha dit que “la posada en marxa del Mercat de Pagès demostra una major sensibilitat de l’administració vers un dels principals problemes de la pagesia: la comercialització dels productes. Aquesta iniciativa pot ajudar molta gent a obrir un nou canal de distribució i de venda”.

 

Per a l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que no ha volgut deixar l’oportunitat de visitar-lo in situ, i fins i tot ha fet algunes compres, ha dit que, “de moment, l’ambient és bo” i s’ha mostrat convençuda “l’èxit” del mateix “com ja ha succeït en altres poblacions on fa temps que es fa”. Sánchez s’ha referit a la importància de consumir productes frescos conreats al nostre territori per fer salut” i ha assegurat que “al nostre municipi, des de sempre, hi ha moltes persones que van a casa del pagès a comprar el producte de quilòmetre zero”.

 

El Mercat de Pagès funcionarà a la Torre Lluc cada dimarts al matí i dos diumenges l’any. De moment arrenca amb 6 parades però segons ha precisat l’alcaldessa “en les properes setmanes se n’incorporà alguna més, així com un espai de venda d’ous ecològics”.