Mercè Esteve i Aleix Sarri visiten la Fira amb Junts

La diputada al Parlament de Junts per Catalunya i alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, i el cap de l’Oficina Europarlamentària a Barcelona de Junts i Lliures per Europa, Aleix Sarri, han visitat aquest matí la Fira d’Espàrrecs de Gavà acompanyats dels integrants de Junts per Gavà.

Mercè Esteve ha assegurat que “com a veïna de Begues per mi Gavà és el meu segon poble i aquesta fira és una tradició que visc des de petita perquè el meu avi matern era pagès de Gavà i conreava espàrrecs”. Segons Esteve “des del món local cal treballar al costat dels pagesos i donar-los tot el suport per mantenir viu aquest sector econòmic i la fira”. La líder de Junts també s’ha referit “al problema de la sequera que patim i que cal afrontar amb mesures urgents, per això ha avançat que “la setmana vinent portarem una proposició de llei amb accions excepcionals que esperem que prosperin perquè el canvi climàtic és un fet i cal ajudar a minimitzar aquest impacte”.

Aleix Sarri ha assegurat que “aquest sector agrari és un pulmó alimentari de Barcelona que cal preservar per assolir la sobirania alimentària, la qual cosa cada vegada serà mes important perquè la sequera que patim és estructural. Cal defensar la terra i la pagesia si volem prosperitat nacional . Sarri també ha lamentat que “en la situació actual només s’aprofiti un 16% de l’aigua que surt de la depuradora” i es pregunta les raons per les quals “no es fa les reformes per arribar al 80%”. Segons Sarri “calen inversions urgents per evitar que desaparegui la pagesia i per fer-ho cal que els catalans puguem disposar dels nostres impostos perquè sense dèficit fiscal podríem salvar el sector”.