Més dies de vaga del bus
Més dies de vaga del bus

Els treballadors i treballadores de les línies d’autobús diürn i de Nitbus que operen al nostre municipi a través de l’UTE Avanza segueixen protestant i convoquen 4 dies més de vaga  pels dies 7, 9, 14 i 16 de març

Aquestes aturades implica que els busos circularan segons els serveis mínims en els horaris que estableix el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya

Horaris amb serveis mínims

De 3.00 a 6:00 hores 20% del servei
De 10.30 a 16.30 hores 40% del servei

La línia L88 que no te alternatives de servei, circularà al 100%.

La resta de la jornada, el servei serà ofert amb normalitat, però es preveu que pugui haver-hi alguna afectació derivada d’aquest fet.

La finalitat de les jornades de vaga és reivindicar avanços en les condicions laborals, ja que, segons precisen el conveni resta paralitzat des del 2019. Lluís González, membre del comitè de vaga per CCOO precisa que “reclamem millores econòmiques i socials com ara dos dies de descans a la setmana o increments del salari d’acord amb l’IPC de cada any, és a dir, no demanem millores sinó que el que volem és no perdre poder adquisitiu”. Entre altres demandes, els treballadors també volen aconseguir “qüestions tan bàsiques com tenir hores mèdiques de visita pels especialistes o una millora en la retribució econòmica dels companys de la nit, que a dia d’avui és precària”.

Tot i que les aturades no tenen, en principi, relació directa amb els problemes que arrossega el servei d’autobusos des de que Avanza se’n va fer càrrec ara fa poc més d’un any, en realitat “tot suma i, tot i que està pel mig la negociació del conveni, també vam participar en la manifestació del passat juliol on es demanaven millores en la prestació del servei. Aquestes millores de les condicions com s’està desenvolupant la feina al carrer afectarien als treballadors, però és evident, i el temps ens ha donat la raó, que els usuaris també són perjudicats”.