Mesures per alleugerir el confinament
Els comerços de menys de 400 m2 poden atendre els clients sense necessitat de cita prèvia

Gavà continuarà uns dies més a la fase 0 del desconfinament però es posen en marxa algunes mesures que alleugeraran el confinament: és el que s’ha denominat fase 0,5.

Junt a Gavà es troben en la mateixa situació Barcelona i tots els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Madrid i part de Castella i Lleó. En total, uns 14 milions de ciutadans, el 30 % de la població de l’Estat. Girona, Lleida, Catalunya Central, Garraf i Alt Penedès han avançat a la fase I .

Entre les mesures d’alleujament, que es posen en marxa, a partir d’avui, en aquelles zones que continuen a la fase 0 com Gavà, es troben mesures econòmiques i socials. Així els comerços de menys de 400 m2 poden atendre els clients sense necessitat de cita prèvia –però amb mesures especials per als més grans de 65 anys–. S’obren progressiva serveis socials i es podrà fer el condicionament i la desinfecció de centres educatius i universitats. Aquesta flexibilització es tradueix també en la represa del servei de préstec en biblioteques i l’obertura de museus amb un terç d’aforament.

També es permeten les vetlles fins a deu persones i l’assistència a llocs de culte fins a un terç de l’aforament, sempre amb mesures de distanciament físic i higiene. En l’àmbit esportiu professional i federat, es poden realitzar entrenaments individuals, bàsics i mitjans.

A la fase 0 avançada, però, continuaran sense poder obrir terrasses de bars ni restaurants ni fer reunions socials o familiars en grups de fins a un màxim de 10 persones, una mesura que sí que està inclosa en la fase I.

El desconfinament consta de 4 fases que s’allargaran fins el mes de juny.