Metres x la infància
Un moment de la sortida d'aquesta marxa pels drets dels infants (Imatge: cortesia Xavier Duart)

Més de 100 persones van participar aquest diumenge en la tercera edició de Metres x la infància. Aquesta iniciativa surt de l’Esplai El Mamut d’Ausiàs March, i amb ella vol reivindicar els drets dels infants aprofitant que, el 20 de novembre, se celebra el Dia Mundial de la Infància.

Segons Xavier Duart, president de l’esplai, el balanç és “molt positiu” i, de fet, “estem molt satisfets perquè creiem que el missatge de l’activitat va arribar a tots els participants, es va entendre, i la gent es va mostrar en tot moment molt reivindicativa, van fer molt soroll al llarg del recorregut. L’ambient era una passada i tothom es va involucrar molt per tal de que es veiés que estàvem reivindicant els drets dels infants, així que estem molt contents”.

Des de l’esplai, evidentment, es van esforçar en deixar clar que “ahir hi havia un missatge molt clar, els infants a més ho van entendre molt bé i nosaltres vam estar tota l’estona repetint que ahir no guanyava ningú encara que arribés primer, sinó que guanyaven tots els infants. Tothom tenia clar que, tot i que fos una jornada festiva, ahir era un dia reivindicatiu”.

Aquest any s’havia introduït un canvi en el traçat de la marxa, que passava a ser circular amb sortida i arribada al mateix punt, la plaça de Batista i Roca. Duart valora molt positivament també aquest canvi: “El fet de fer el recorregut circular ens va permetre tenir tota l’organització en un sol punt, i no haver de doblar esforços i recursos, i això ens va ajudar molt”.

El recorregut era una mica més llarg que el de l’any passat però “tothom va quedar força content, hi havia infants que fins i tot el van fer corrent però tothom va participar al seu ritme, la gent va anar arribant poc a poc i tot va sortir bé”. Els que més van córrer van fer el recorregut en uns 5 minuts, mentre que el gruix de la gent s’hi va estar entre 15 i 20 minuts per fer la volta sencera.

Duart vol destacar sobretot, i també agrair, la col·laboració d’una banda del grup Setderitmes, que “va donar la sortida i també va rebre a tothom a l’arribada”, i de l’altra banda de l’Ajuntament de Gavà i de la Federació Catalana de l’Esplai-Fundesplai, que “van donar suport a l’activitat, una ajuda que és molt necessària ja que necessitem que estiguin al costat d’aquesta activitat”.

Per l’edició de l’any vinent encara no hi ha res pensat, admet Duart, però “com que aquest any ho hem fet una mica més llarg que l’any passat, sí que voldríem que l’any vinent fos encara una mica més llarg per tal que l’activitat duri més i tothom la pugui gaudir durant més estona”.