Podemos
Podemos demanarà en el Ple Municipal que l’Ajuntament recolzi els moviments contraris a la Llei Aragonès

Podemos (PODEMOS) ha criticat la llei de contractes de serveis a les persones, popularment coneguda com a Llei Aragonès degut al nom del vicepresident del govern català, Pere Aragonès, que és el principal impulsor d’aquesta normativa a través del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, del qual ell n’és conseller.

Aquesta llei, que ha provocat nombroses manifestacions i mobilitzacions contràries en les darreres setmanes, “prové d’una Directiva europea sobre contractació pública però aquesta Directiva no especifica que sigui obligatori fer externalització de serveis, de fet el que la pròpia Directiva diu és que no és necessari externalitzar i que això dependrà de cada govern”, explica Miguel Herrera, portaveu de Podemos a Gavà. El regidor conclou, doncs, que “la decisió de que es facin externs els serveis o no, i també com fer aquestes externalitzacions, és una qüestió de voluntat política i no d’aquesta Directiva europea”.

Herrera posa de manifest que “els serveis públics que es volen externalitzar no s’haurien de fer externs perquè creiem que la gestió directa és molt millor pels serveis públics”. D’altra banda, “aquests serveis que es pretén externalitzar són sectors que estan altament feminitzats, hi ha molta més presència laboral de dones que d’homes, i ho entenem per tant com una greu discriminació vers les dones que fomenta i perpetua el sistema patriarcal”.

Podemos tampoc veu bé que aquest avantprojecte de llei “permet contractar-ho tot, des de serveis sanitaris fins activitats extraescolars, és massa ampli el ventall de serveis que es permet externalitzar amb la Llei Aragonès”.

Per tot això, Podemos presentarà en el Ple Municipal de novembre una declaració política que insta al consistori a “recolzar als moviments socials que estan lluitant contra la privatització dels serveis públics que en tot moment haurien de ser públics i de qualitat”. A més els morats volen rebutgen la Llei Aragonès “amb l’objectiu de trobar un major consens, per això demanem que s’obri un debat amb els moviments socials, els partits polítics, els sindicats, etc., per crear una llei que protegeixi els serveis públics i al gestió directa”.

El Ple Municipal de novembre tindrà lloc el dijous 28 a partir de les 18:00h.