Millora la mobilitat de llibres entre les dues biblioteques
Biblioteca Marian Colomé

Després de cinc mesos d’aturada per causa de les obres de millora de la biblioteca Marian Colomé, des d’aquest mes de maig s’ha reprès el servei intern de missatgeria entre els dos equipaments de la Xarxa de Biblioteques de Gavà. Per millorar la fluïdesa del circuit, en la represa s’ha doblat la freqüència d’intercanvi de valises entre la biblioteca Josep soler Vidal i la Marian Colomé.

Aquest servei de mobilitat del fons ofereix a la ciutadania la possibilitat d’accedir a la col·lecció de qualsevol dels dos equipaments sense restriccions ni necessitat de desplaçar-se d’una biblioteca a l’altra. També connecta la Marian Colomé amb el servei de Préstec Interbibliotecari de la Diputació de Barcelona i, per tant, posa a disposició dels seus usuaris i usuàries el fons de les 228 biblioteques i 12 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

La reobertura de la biblioteca Marian Colomé culmina el procés de transició de les biblioteques de Gavà cap a un model de xarxa urbana que ofereixi un únic servei bibliotecari de ciutat, amb dos equipaments complementaris en fons i serveis.

La rehabilitació de la biblioteca Marian Colomé ha permès la millora del servei, adaptat al model de biblioteca contemporani, amb una imatge de qualitat i ajustada als valors de la Xarxa XBM. S’ha modificat l’accés per a adaptar-lo a les transformacions que ha sofert l’entorn des de la inauguració de la biblioteca, el 1991, i fer-lo més pròxim al Parc Arqueològic Mines, l’INS Bruguers i el CSO Rosa Luxemburg. El canvi d’accés ha comportat una redistribució total per a crear nous espais i serveis com la sala de silenci i polivalent, zona per a joves i el pati exterior amb jardí vertical, apte per a activitats a l’aire lliure. S’ha renovat el mobiliari, amb elements informals, s’ha renovat també el sistema de climatització i ventilació, i s’han millorat els acabats interiors i la imatge gràfica.