Tullianos
Cartell del concert dels Jethro Sur

Els Tullianos, associació gavanenca de seguidors de la mítica banda Jethro Tull, organitzen una mini-convenció el proper dissabte 20 de novembre a l’Espai Maragall. Serà una versió reduïda de la seva habitual trobada anual que, a causa de la pandèmia, no es celebra des de l’any 2019.

Albert Villanueva, president dels Tullianos, ha destacat que “després de dos estius sense convenció estàvem a la junta una mica preocupats perquè això podia suposar perdre una mica de pistonada. L’Ajuntament, però, ens va proposar cedir-nos una nit dins del Gavà Hall of Fame. Ho vam valorar, i al final vam dir que sí perquè vam entendre que era una oportunitat per mantenir una mica el caliu de l’associació”.

Serà, doncs, “una trobada petita i en un lloc inusual, l’Espai Maragall, perquè evidentment no ho farem a l’aire lliure un 20 de novembre”. Bàsicament, la reunió consistirà en un concert de Jethro Sur, “un grup de Sevilla que és actualment el millor grup de versions de Jethro Tull que hi ha a Espanya”.

Però al final la trobada comptarà amb una sorpresa de darrera hora ja que Ian Anderson, líder dels Jethro Tull, s’atansarà fins a Gavà: “No farà cap concert, sinó que serà l’encarregat d’entregar personalment el material que sortegem habitualment en les convencions, ha estat una gran sorpresa totalment inesperada. Arriba dissabte al matí i se’n torna diumenge, o sigui que ve expressament per nosaltres. I a més, no ens ha deixat pagar-li ni el vol ni l’hotel, ens té en molta consideració”.

El motiu pel qual Anderson no tocarà té a veure amb el Brexit: “Ens ha deixat molt clar que no pot tocar, i no ho pot fer perquè resulta que, amb el tema del Brexit, necessita un visat de treball que no li arriba fins a finals de desembre. De fet, ha suspès una actuació que tenia a Sevilla el 16 de desembre perquè no li arriba aquest visat, es veu que és un caos allà al regne Unit el tema aquest. És una llàstima, però no podràs tocar res a Gavà”.

Els Tullianos de Gavà són l’única associació de seguidors de Jethro Tull que hi ha a Espanya “i gairebé els únics a tot Europa, n’hi ha una altra a Itàlia però està en stand by i des de fa com sis o set anys no fan res”. Segurament per aquest motiu “tenim associats de moltes parts del món, no només hi ha gent de tota Espanya sinó que també hi ha socis de Sud-Amèrica o dels Estats Units, per exemple”. Actualment, els Tullianos tenen uns 200 socis pagant la seva quota anual de 30 euros, tot i que a la seva pàgina de Facebook acumulen més de 1.300 seguidors: “Evidentment, si tinguem més diners podríem fer més coses, però tot el que ingressem ho invertim en fer la convenció anual, arribem fins on puguem. És complicat, però al final veus la satisfacció de la gent i ho dones tot per bo”.

L’entrada pel concert dels Jethro Sur estan a la venda a un preu de 5 euros si es compren anticipadament i de 7 euros si es compren a taquilles el mateix dia 20. El concert començarà a les 19:00 hores i les portes de l’Espai Maragall s’obren a les 18:00 hores.