Miquel Esquius és el nou cap dels Mossos a Gavà
L’Alcaldessa es reuneix amb el nou cap dels Mossos a Gavà

El nou cap dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud, Miquel Esquius, i l’intendent i sotscap, Ignasi Teixidor, han estat avui a l’Ajuntament per presentar-se a l’alcaldessa, Gemma Badia, i mantenir una primera reunió de treball.

Durant la trobada s’ha posat sobre la taula la importància de “mantenir la línia de treball coordinat entre els diferents cossos per tal de seguir garantint la seguretat ciutadana”. Segons ha precisat Gemma Badia, “la reunió ha esta molt profitosa i hem refermat la voluntat de continuar amb la línia de col·laboració estreta amb la Policia Municipal, i també amb la resta de localitats del voltants, per resoldre, de manera eficaç, els problemes que puguin anar sorgint. Per tant, ens posem a la seva disposició, com fins ara, i els Mossos ens han transmès també aquesta predisposició per vetllar pels bons nivells de seguretat que tenim a la ciutat”

Miquel Esquius és fill de Súria, d’on va ser-ne comissari en cap dels Mossos del 10 de juliol de 2018 al 3 de juny de 2019, quan va ser substituït, justament, pel comissari Eduard Sallent, qui fins ara ocupava el càrrec. És diplomat en Ciències Religioses i té un postgrau en gestió i mobilitat. Va ingressar als Mossos d’Esquadra l’any 1986 i ara ocupava el lloc de cap de la Regió Policial Pirineu Occidental.

Miquel Esquius

Val a dir, que aquest canvi respon a tota la reestructuració de càrrecs derivada de destitució de Josep Lluís Trapero, com a cap dels los Mossos d’Esquadra, i que sitúa com a nou major a Josep Maria Estela, mentre que, Eduard Sallent, que fins ara era comissari de la Regió Policial Metropolitana Sud, com a número 2, amb el càrrec de comissari cap de la prefectura.

També cal destacar que la prefectura passa a estar formada per un terç de dones; la direcció estratègica amb un 50% de dones; un 26% de dones a la direcció operativa i un 23% de dones a les posicions de sots cap de Comissaries Generals o Regions Policials. Lligat amb això, Interior vol que la presència de dones augmenti amb l’impuls de polítiques d’igualtat, fins a assolir el mínim d’un terç de la cúpula de la direcció de Mossos siguin dones abans del final de la legislatura.