Miquel Iceta campanya PSC Gavà

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, va estar ahir a Gavà per fer campanya. Iceta va compartir un dinar amb dones per parlar de les accions que, en matèria d’igualtat, s’incorporen de manera transversal en les polítiques del seu programa electoral, un programa que afirma “inclou la mirada de dona”. Durant la trobada es va condemnar amb fermesa la xacra de la violència masclista un assumpte que, assegura, volen tractar “en primer pla”, així com la lluita contra la prostitució perquè “és un problema social”. En aquest sentit, ha criticat a proposta dels Comuns de voler regular-la com un dret laboral més quan “de cap de les maneres, es pot considerar una activitat mercantil normal”.

Polítiques socials

El líder del PSC també va dir que són els únics que proposen accions de programa clares i realitzables amb “un pla de xoc social dotat de 3000 milions d’euros” i sobre el procés, que va qualificar de “fracàs” i de “desastre descomunal” va lamentar que “ens facin responsables de l’aplicació de l’article 155 quan qui ho podia haver evitat és avui a Brussel·les”, una actitud que, a més titlla, d’“insolidària” amb els empresonats.

Miquel Iceta, a més de recordar que aquest procés ha “dividit la societat” també diu estar “espantat amb les dades econòmiques” perquè “Catalunya ha passat de ser la comunitat que més creixia a esdevenir, al 2018, la darrera” la qual cosa suposa “un cost inassumible” que “requereix d’un nou govern”, “sense experiments”,que “treballi per l’estabilitat i per la justícia social” i que “recuperi el diàleg, el respecte i la reconciliació entre catalans, amb Espanya i amb Europa”. Iceta admet que no es vol “resignar al trencament” i assegura que té unes “ganes boges de servir el país, parlar amb tothom i deslligar aquest nus que, des de fa 5 anys, està més i més enredat”.

Raquel Sánchez obre els parlaments

La primera secretària del PSC a Gavà i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, va ser l’encarregada d’obrir els parlaments on es van poder escoltar les intervencions de les integrants de la llista Eva Granados, Marta Moreta i Beatriz Silva, així com l’activista feminista Lluís Fuentes. Sánchez destacava “el compromís feminista dels socialistes per construir una societat amb igualtat real, un camí difícil que hem de fer plegats, també amb els homes, i amb un president a la Generalitat com Miquel Iceta, amb sensibilitat i conviccions”.