Modernització dels Equipaments Esportius
A les instal·lacions de Can Tintorer s'han fet obres de millora i modernització

El Pla de Modernització d’Equipaments Esportius iniciat per l’Ajuntament de Gavà el 2016 arriba a la seva recta final. Així ho ha confirmat l’alcaldessa, Raquel Sánchez en el decurs d’una visita al pavelló de can Tintorer, una de les instal·lacions que ha estat objecte de diferents intervencions de millora.

El Pla comporta una inversió total de prop de 3’2 milions d’euros, una xifra que s’ha traduït en actuacions a totes les zones esportives municipals de Gavà.

Fins ara, s’han fet 25 actuacions amb un pressupost global de 2.764.148€. La construcció del nou equipament esportiu a l’escola Marcel·lí Moragas ha estat el projecte de major envergadura amb una dotació de 2.157.068€, finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

L’objectiu del conjunt d’intervencions ha estat posar al dia les diferents instal·lacions esportives i millorar els serveis que ofereixen als seus usuaris i usuàries. L’alcaldessa va explicar que “els equipaments esportius són claus a la nostra ciutat, són espais d’ús intensiu per part dels gavanencs i les gavanenques i, a més, estem convençuts que hem de promocionar la pràctica de l’esport”. Una promoció que, va dir Raquel Sánchez “hem fet de la mà de les entitats i dels clubs”

Raquel Sánchez va manifestar en el decurs de la visita que “continuem amb aquest compromís de millorar els equipaments. Una actuació que al final, ens permet la cohesió de la ciutat, la cohesió dels barris que són punts neuràlgics de trobada, de relació i de pràctica de l’esport i d’un model de ciutat que volem construir”.

El president del Club de Bàsquet Gavà, Josep Maria Barrabés, va fer una valoració positiva del Pla de Modernització “hem vist que s’han fet coses a nivell general i en el nostre cas s’han renovat cistelles, s’han millorat els vestidors, entre altres. A més la pista del Marcel·lí Moragues ha contribuït a descongestionar aquestes instal·lacions i a tenir uns entrenaments amb més qualitat”. Per a Barrabés és important que “l’esport es miri com una necessitat al mateix nivell que l’educació, hem d’intentar que cada dia més nenes i nenes de Gavà facin esport”.

El president del Club Rítmica Gavà, Àlex Navarro, va assegurar que “som conscients que hi ha feina per fer, però valorem el sacrifici que s’ha fet aquest anys i, particularment, per la rítmica amb la inversió d’un tapis de rítmica que ens feia falta”.

PLA DE MODERNITZACIÓ

La nova pista Marcel·lí Moragas, es va inaugurar el passat 15 de juny. Es tracta d’un nou equipament d’ús compartit on es pot practicar bàsquet, handbol, futbol sala i vòlei. La pista és utilitzada tant pel centre educatiu com per diferents entitats esportives i clubs fora de l’horari lectiu. Així mateix, s’ha millorat l’estat de la segona pista que és utilitzada també per entrenaments i com a zona d’escalfament en l’activitat esportiva.

A les instal·lacions esportives de Can Tintorers  s’han fet obres d’adequació i treballs de millora i modernització. Així, la piscina de Can Tintorer ha estat objecte de diferents actuacions. En concret s’ha arranjat la zona de dutxes dels vestidors, s’ha reparat la borada de la piscina, s’hi han instal·lat nous bancs i penjadors, s’ha fet una nova distribució dels espais destinats als usuaris i usuàries i s’ha instal·lat un nou sistema de calefacció. L’actuació també ha comportat la reparació del mur de la façana de la piscina i la reparació energia solar.

De la seva banda, al Pavelló de la Sala de Barri l’actuació més destacada ha estat la renovació de les sis cistelles laterals adequant-les així a les normatives vigents i el tapís de rítmica pels entrenaments i competicions. Així mateix, s’ha reparat la façana de la pista exterior del pavelló.

També a la Zona Esportiva de Can Tintorer, s’ha adequat el projecte d’activitats del camp de futbol.

A la Zona esportiva Diagonal, en concret al Gimnàs de l’Estadi La Bòbila, s’han instal·lat 9 màquines de fitness (3 el·líptiques, 3 cintes de córrer, una màquina de rem i dos bancs regulables), s’ha instal·lat aire condicionat i s’han millorat les condicions de la sala. A més, s’han instal·lat noves màquines que complementen la zona de càrdio, s’ha renovat la zona d’estiraments i la zona de màquines guiades, a més de la incorporació d’elements nous a la zona de pas lliure. A més, en aquesta zona s’ha posat en marxa una nova sala d’activitats dirigides que ha permès incorporar el servei “virtualbike”. Així mateix, s’ha fet la instal·lació de barres, sistema d’ancoratge i xarxes de seguretat al Rocòdrom de la piscina.

A l’Estadi s’ha fet la rehabilitació dels graons de les grades, la reparació de focus, l’anivellament del fossar, la reparació i pavimentació del tartam de la pista, així com l’adequació del projecte d’activitats.

De la seva banda, el pavelló Jacme March ha estat objecte de millora amb la instal·lació d’un nou enllumenat de la pista amb projectors tipus leds, i d’un equip de megafonia que dóna servei tant a pista com a la graderia. També s’han reparat les goteres existents a la pista i a la zona de passadís dels vestidors, s’ha fet el repintat de les línies del paviment, i s’ha millorat el passadís de les grades de la pista.

Pel que fa a la Zona Esportiva de Can Torelló s’ha arranjat la zona de pàrquing, s’han canviat les portes dels vestidors i s’ha reparat la tanca perimetral i focus.

ACTUACIONS 2019

El Pla de Modernització d’Equipaments Esportius continuarà en 2019. Sota un pressupost de 350.890€ es faran noves millores a les instal·lacions esportives per completar els projectes de modernització previstos al llarg d’aquest mandat.

A la Zona Esportiva de Can Tintorer es procedirà a la substitució del paviment esportiu de la pista interior, la instal·lació de megafonia i la substitució dels marcadors dels tres mòduls de la pista interior del pavelló. Així mateix, es modernitzarà l’actual sala de la planta inferior de la piscina, amb noves màquines i elements. Aquesta reforma permetrà fer una activitat física més variada i saludable, i oferir noves activitats pels abonats i abonades com el Circuit Trainning, una activitat per estacions que té per objectiu el treball cardiovascular i de tonificació”.

A la Zona Esportiva Diagonal, es dotarà a la piscina de nous elements de relaxació i benestar a la zona de platja. En concret es crearà una nova zona de Wellness i es rehabilitarà la sauna seca.

D’altra banda, al gimnàs de l’Estadi s’instal·laran noves màquines i, a la pista d’atletisme una nova gàbia de llançaments de pes i disc.

La pista poliesportiva Marcel·lí Moragas comptarà al febrer amb dues cistelles més que permetran optimitzar encara més la instal·lació.