Mónica Parés
Mónica Parés, aquest matí davant del Monument dels Màrtirs del Setge de 1714

Mónica Parés, portaveu del Partit Popular (PP) de Gavà, ha fet aquest matí la seva tradicional compareixença davant els mitjans de comunicació locals aprofitant la tornada de les vacances de l’estiu i l’inici del nou curs polític. Un curs polític que Parés ha qualificat com a “incert, encara que apassionant”.

“Incert” degut, segons Parés, al “context en el que ens toca viure, i per això des del Partit Popular afrontem aquest curs polític exactament igual que s’ha de fer amb el curs escolar, buscant el mèrit, la qualitat, i també la responsabilitat, el sentit comú, i sobretot l’esforç”. Parés s’hi ha referit més explícitament a aquest “context internacional incert per la situació de la invasió a Ucraïna, per les conseqüències de la Covid, i també pel canvi climàtic, totes qüestions internacionals però que també ens afecten a nivell de ciutat”.

La portaveu popular també ha analitzat la situació política espanyola: “A nivell nacional ja no hi ha només incertesa, sinó que hi ha incapacitat del govern d’Espanya que va a cop de decret, a cop de titular, a cop de foto. Cada vegada que parla el president del govern puja el pa, però també puja el gas, puja l’aigua, puja la llum, puja la benzina, i per tant aquesta és una situació que necessita un canvi urgent al govern de la nació”.

Però potser on més ha volgut incidir Parés ha estat en la celebració de la Diada de l’11 de setembre. Un any més, Parés ha confirmat que el Partit Popular no assistirà a l’acte oficial que cada Diada organitza l’Ajuntament de Gavà al monument als Màrtirs del Setge de 1714, a la plaça Josep Tarradellas. I no assistirà perquè “sembla que el govern de la Generalitat manté la seves irresponsabilitats, i de fet aquests dies es compleixen cinc anys del moment que van buscar la independència de Catalunya amb les seves lleis de transitorietat nacional. Es van mantenir en aquell moment, i estan encara en estat de xoc perquè no van aconseguir el que volien, i segueixen sense treballar pel que realment volen els catalans, i per tant també els gavanencs”.

A nivell local, Parés ja té els ulls posats a les eleccions municipals de maig de 2023, i ha assegurat que el Partit Popular de Gavà “seguirà fent el que ha fet sempre, treballar des d’una oposició dura però responsable, amb una avaluació contínua que té com objectiu les eleccions municipals de l’any vinent. Per tant, seguirem presentant al Ple iniciatives relacionades amb el que la ciutadania reclama al carrer per millorar la seva qualitat de vida, demandes relacionades en aquest moment amb l’economia, la seguretat i la neteja de la ciutat”.

Parés no ha deixat passar l’oportunitat de “desitjar a tota la comunitat educativa un bon curs”, aprofitant també que aquesta setmana han donat inici les classes per a tots els alumnes dels centres educatius gavanencs.