pressió fiscal
Mónica Parés: “Treballem per evitar l’increment de la pressió fiscal”

El Partit Popular (PP) de Gavà es mostra clarament en contra de la pujada de l’Impost de Bens Immobles (IBI) aprovada provisionalment en el Ple Municipal extraordinari d’ordenances fiscals celebrat el passat dimecres 16 d’octubre. La portaveu dels populars, Mónica Parés, ha assenyalat que “els nostres posicionaments en general volen treballar i votar des del sentit comú i des de la justícia i per evitar l’increment de la pressió fiscal sobre tots els veïns de Gavà”.

Parés va recordar que “des del Partit Popular portem molts anys demanant que es rebaixi aquesta pressió fiscal sobre els veïns de Gavà, així que hem votat en contra de l’increment de l’IBI perquè creiem que s’ha de donar el pas de ser agosarat i optar per la seva rebaixa”.

El PP també va votar en contra de “la creació d’una nova figura anomenada “assabentat” que implica que totes aquelles persones o petits comerços que vulguin obtenir una llicència d’activitats per fer obres hauran de pagar 75 euros, nosaltres estem en contra de que aquelles persones que opten per fer una inversió, ja sigui en els seus negocis o en els seus habitatges, hagin de tenir un increment més en el seu cost que vagi a les arques municipals”.

Parés també ha mostrat la seva disconformitat amb “l’increment de les taxes que han de pagar les parades del mercat setmanal dels dimarts i les terrasses dels bars de la Rambla, això va sempre en contra de la filosofia del Partit Popular ja que volem que vinguin inversors i que els emprenedors que opten per la nostra ciutat per dur a terme el seu negoci no tinguin traves, com és aquest cas”.

Parés ha explicat alguns dels seus posicionaments en les ordenances que es van portar al Ple. De les 13 que es van debatre, els populars van votar a favor de 6, es van abstenir en 4, i van votar en contra de 3. Per exemple, el PP es va posicionar a favor de que “les proves de contrast d’alcoholèmia les pagui a partir d’ara aquelles persones a les que se les hagin de fer, i no els ciutadans com passava fins ara”.