Mor Marcel·lí Reyes
Marcel·lí Reyes

Marcel·lí Reyes, professor de filosofia, psicopedagog i regidor amb el grup d’ERC a l’Ajuntament de Gavà entre els anys 2003 i 2009, a més de ser-ne portaveu i candidat a l’alcaldia, ens acaba de deixar.

Reyes, que al setembre del 2022 va presentar el llibre “Dies de càncer: la segona porta” on relatava les vivències del càncer que patia i que se li va diagnosticar al juliol de 2020 precisava que “en rebre la noticia, a més en una situació general en ple tancament per la Covid, a un se li engega tota una sèrie d’emocions i sentiments. Però una de les primeres resolucions que vaig prendre va ser: no t’amagaràs, ho explicaràs, ja que encara es un tema bastant tabú. I a partir d’aquí hi ha anècdotes i coses que han passat en tot aquest, podríem dir, primer any i mig de tractament”.

Reyes narrava l’experiència viscuda amb tot tipus de detalls, i sense deixar de banda l’humor negre que sempre el va caracteritzar. Tampoc s’escapaven les crítiques al sistema sanitari, tot i que assegurava que “la sanitat pública ha estat a l’alçada en tot moment”.