dones
Mugendo donarà una classe de defensa personal femenina

Mugendo donarà una classe de defensa personal per a dones. L’acte s’encabeix dins de la celebració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. La classe tindrà lloc el proper 26 de novembre a partir de les 20:00h. a les instal·lacions del gimnàs SnapFitness·24-7. Per apuntar-s’hi només cal reservar la plaça o bé al gimnàs o bé a la mateixa escola Mugendo. Ambdós estan molt a prop un de l’altre, al carrer del General Josep Moragues números 2 i 8, respectivament. Les places estan limitades a només 40 persones.

La sensei de Mugendo, Elisabeth Álvarez, ha destacat que “nosaltres cada any volem col·laborar amb aquesta sessió dirigida a totes les dones que ho necessitin i que vulguin aprendre una mica de defensa personal”. El taller és “de defensa personal femení, és exclusivament per a dones i l’oferim a tothom, està obert a tot el públic, tant a persones que practiquen arts marcials com les que no”.

La sessió tindrà una durada aproximada d’una hora i en ella “es farà un aproximament bàsic a la defensa personal, es donaran nocions molt bàsiques sobre com sortir de l’atac d’un agressor, i també es donaran pautes per evitar aquest atac”.

Aquesta mateixa classe es farà al voltant del 25 de novembre a totes les escoles Mugendo. Això, segons explica Álvarez, és així perquè “per a Mugendo aquest Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones és súper important perquè estem compromesos amb la societat en ajudar a que les persones siguin millors”.

El Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones es celebra des de l’any 1981 tot i que l’ONU no li va donar caràcter oficial fins a 1999. El dia es va proclamar en el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica i del Caribe, que es va celebrar a Bogotà aquell mateix 1981. La data es va escollir per recordar a tres germanes, Patria, Minerva i Maria Teresa Mirabal. Les germanes eren activistes polítiques que van ser violentament assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits, empresonats en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d’un barranc.