El Museu celebra els 40 anys
La mostra "Tresors Ocults" es pot visitar fins al maig.

El Museu de Gavà celebra el seu 40è aniversari i, per commemorar l’efemèride, aquest dissabte es va inaugurar la mostra “Tresors ocults”, on es recrea la sala de reserva del Museu i es mostra una selecció de la col·lecció que habitualment no es veu, tot explicant com s’ha format la col·lecció en les seves quatre dècades d’existència, i ensenyant els espais on habitualment només tenen accés alguns.

Segons el director del Museu, Josep Bosch “la mostra esdevé un reconeixement explícit a les persones i institucions que han dipositat objectes al fons i també a tots els qui han visitat l’equipament al llarg de tot aquest temps”.

Durant l’acte, la qui durant 25 anys va dirigir l’equipament, Mònica Borrell, va voler posar en valor “tot el que el museu ha aportat a la ciutat i tot el patrimoni que, a la vegada, ha aportat al món dels museus en general, i perquè ha estat un exemple en l’impuls del model de gestió integral”. Així es van recordar “els modestos inicis amb poc recursos econòmics i humans, però amb grans dosis d’entrega i il·lusió” i es va fer “una valoració positiva de tot el camí recorregut que ha permès recuperar, conservar i difondre el divers i ampli patrimoni neolític, romà, ibèric i medieval”.

Teresa Reyes, Cap de la secció de la l’oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona destacava “el caràcter pioner i innovador del Museu de Gavà en l’àmbit dels museus locals” i recordava que “des del 1986 ambdues institucions van de la mà”, la qual cosa, espera, “pugui seguir en el futur”.

El tinent d’alcalde de l’àmbit de Benestar i Acció Social, German Barrena, va destacar “la feina feta” i va expressar “la necessitat de mirar endavant per afrontar nous reptes”. També va agrair “la feina feta pels tècnics i la generositat i el compromís ciutadà, ja que bona part dels 5639 objectes registrats han estat donats per la gent”.

En aquests 40 anys, el Museu de Gavà ha rebut més de 1.5000.000 visitants.

La Campana Miquela ha estat cedida per l’UME.

Tresors Ocults s’estructura en 5 àmbits que recreen els espais de treball i de magatzem de la col·lecció del Museu, de la qual actualment només se’n mostra un petit tant per cent a l’exposició permanent “Les veus del paisatge”. L’exposició romandrà oberta fins el 31 de maig de 2019.