Acostar l’arqueologia a tots els públics és l’objectiu de les Jornades Europees de l’Arqueologia que se celebren a Gavà per quart any, de la mà de l’Arqueoxarxa, La Xarxa que integra els principals museus i jaciments arqueològics de Catalunya i sota l’aixopluc del Ministeri de Cultura francès.

Com cada any des del 2010, el Ministeri de Cultura francès impulsa unes Jornades Nacionals d’Arqueologia, coordinades per l’INRAP (Institut Nacional d’Investigacions Arqueològiques Preventives). Aquestes jornades han anat més enllà de les fronteres franceses, sumant-se a la iniciativa països d’arreu d’Europa i convertint-se en les Jornades Europees d’Arqueologia (JEA).

Durant les jornades s’organitzaran, en almenys els 13 museus i jaciments membres de l’Arqueoxarxa, un ventall d’activitats per tal que les famílies, les escoles, els estudiants, els amants de la història i tots els interessats puguin descobrir el patrimoni arqueològic: visites a llocs no oberts al públic (excavacions, centres d’investigació, col·leccions arqueològiques, etc.), trobades amb professionals de l’arqueologia (arqueòlegs, investigadors, etc.) que presentaran el seu treball al públic, activitats lúdiques i pedagògiques (introducció a l’excavació, demostracions, tallers), etc.

A Gavà, podreu gaudir de les següents activitats:

Museu gava

Dijous 16 de juny, a les 19 h. Al Museu de Gavà

Xerrada. Oxirrinc, la ciutat d’Osiris. En el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia, la Dra. Núria Castellano, arqueòloga gavanenca, torna al Museu per presentar els avenços en les excavacions arqueològiques en un dels jaciments més importants d’Egipte, en les quals participa des de 1999. Activitat gratuïta. Amb la col·laboració de l’Associació d’Amics del Museu.

Divendres 17 de juny, a les 19 h. Inici al Parc Arqueològic Mines de Gavà

Itinerari: Les mines sota la ciutat. Per tal de celebrar les Jornades Europees d’Arqueologia, el conservador del Museu, Josep Bosch, proposa un itinerari per situar les mines de variscita que es troben fora del Parc Arqueològic. Informació i reserves al T. 93 263 96 10 (Museu de Gavà) Places limitades. Activitat gratuïta.

Diumenge 19 de juny, a les 11 h. Al Museu de Gavà

Taller familiar: Objectiu: Neolític! Una excavació arqueològica està en marxa al Parc Arqueològic. Conxorxa’t amb la família per desxifrar al laboratori què s’ha trobat a l’interior de les mines prehistòriques. Activitat emmarcada en les Jornades Europees d’Arqueologica. Preu: 3.70 € / participant (no inclou l’entrada a Parc). Per participar de l’activitat no és necessari realitzar la visita a les mines. Places limitades. Informació i reserves al T. 93 263 96 50 (Parc Arqueològic)