Neteja i desinfecció dels centres electorals a Gavà
Ibertrac s'ocuparà de les tasques desinfecció

L’Ajuntament posa en marxa un dispositiu especial per garantir la neteja i desinfecció dels espais electorals abans i després del 14F, que inclou les accions següents:

  • Desinfecció prèvia dels col·legis electorals, que començarà dijous, a càrrec d’una empresa especialitzada. La desinfecció serà amb polvorització electrostàtica. Consisteix en l’aplicació d’una micro polvorització orientada a les àrees específiques que volem tractar, permet que la solució desinfectant s’adhereixi a qualsevol superfície horitzontal o vertical, independentment de la forma que tingui realitzant un efecte embolcall.
  • Els equipaments que són seu electoral quedaran tancats a partir de dijous dia 11, exceptuant els col·legis que divendres celebren Carnestoltes.
  • PRESEC farà una neteja a fons prèvia a l’obertura dels col·legis, i durant la jornada electoral cada dues hores (meses, cabines, lavabos i altres espais comuns).
  • Neteja i desinfecció de les instal·lacions després de la jornada electoral. Aquesta actuació es farà dilluns dia 15 per deixar tots els equipaments preparats per a la seva activitat habitual.
  • Els equipaments esportius reobriran dilluns al migdia, mentre que els centres educatius reobriran dimarts, tal com preveu el calendari escolar, que designa el dilluns 15 de febrer com a dia de lliure disposició.
  • Els espais de votació de cada col·legi –meses, taules de paperetes, cabines– estaran dissenyats per evitar les aglomeracions i reduir el temps d’estada a l’interior. S’establiran espais i itineraris degudament senyalitzats.
  • Es dotarà els locals de dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada dels col·legis, a les taules de paperetes, a les meses de votació i al costat de les cabines. I hi haurà guants a disposició d’aquells ciutadans i ciutadanes que acreditin al·lèrgia al gel.