Neus Ciruelos
Neus Ciruelos va liderar al Club Gavà Triatló a dues importants victòries en el Campionat d’Espanya de Duatló (Imatge: cortesia d'Emma de la Fuente)

Neus Ciruelos ha liderat aquest cap de setmana dos triomfs pels esportistes del Club Gavà Triatló. El dissabte, en el Campionat d’Espanya de Duatló en categories cadet, juvenil i junior, i Relleus Mixts de Talents, que es va celebrar a Alcobendas, l’equip on milita Ciruelos, el Flor de Diablillos, va quedar en primera posició en la categoria d’equips cadet femení. En aquest equip, a banda de Ciruelos, hi havia tres corredores més del club gavanenc.

D’altra banda, el diumenge es va completar un cap de setmana espectacular en la categoria de Relleus Mixts de talents, on l’equip de quatre esportistes del club gavanenc liderats per Ciruelos va quedar també campió.

Tot i la importància del paper de Ciruelos, la presidenta del Club Gavà Triatló, Emma de la Fuente, vol destacar per sobre de tot que aquest “és un triomf d’equip, no només de Neus sinó d’ella i de tots els seus companys”. De la Fuente no s’oblida de la germana de Neus, Carla Ciruelos, que “ha quedat cinquena en la categoria Sprint Junior, la veritat és que teníem moltes expectatives en les dues germanes i la Carla s’ha superat a si mateixa perquè l’any passat va quedar vintena, es noten les hores d’entrenament i l’esforç aplicat”.

El cap de setmana, doncs, “ha estat un espectacle, la veritat és que no ens ho esperàvem ni jo com a presidenta ni tampoc els entrenadors, pensàvem que farien un bon paper però els resultats finals de les nostres esportistes, tant en relleus com en solitari, han estat espectaculars”.

Neus Ciruelos

La presidenta del club destaca la bona sintonia entre les esportistes del club i també entre totes les integrants de l’equip on competeixen, el Flor de Diablillos: “Totes es complementen molt bé, es recolzen molt tant en els entrenaments com en les sortides en bicicleta, es protegeixen unes a les altres i la veritat és que tenen un equip molt bo”.

De la Fuente també defensa la decisió presa pel club poc després de la pandèmia d’aliar-se amb el Flor de Diablillos de Tarragona: “Després de la pandèmia vam patir moltes baixes i el nostre objectiu per damunt de tot era intentar mantenir aquest club que té ja 23 anys d’història, és un club molt familiar, i aquestes baixes ens van afeblir moltíssim. Ajuntar-nos amb el Flor de Diablillos va ser la manera de mantenir-nos vius ja que aquest equip ens permet donar la possibilitat als nostres esportistes, que per les nostres limitacions econòmiques no podem donar nosaltres, d’anar a aquest tipus de campionats tan importants, i això els permet acumular experiència i que agafin més confiança en les seves possibilitats”.

Ara el club gavanenc ja té la vista posada en el Campionat de Duatló per relleus que es celebrarà a finals d’abril a Sòria.